Otec žiačky, ktorá nakreslila obrázok proti vojne, žiadal trest smrti

Rus Alexej Moskaľov, ktorý bol odsúdený na dva roky odňatia slobody za poškodzovanie mena ruskej armády, požiadal súd o trest smrti!

"Prosím o čo najrýchlejšie možné vykonanie rozsudku, pretože moje srdce každodenne krváca," povedal Moskaľov podľa nezávislého internetového portálu Mediazona po zamietnutí svojej žiadosti.

Koncom marca súd v Tulskej oblasti uznal 53-ročného Moskaľova vinným z "poškodzovania dobrého mena" ruskej armády na sociálnych sieťach a odsúdil ho na dva roky väzenia. Odvtedy nemal kontakt s dcérou.

Súd požiadavku obhajoby zamietol ešte v pondelok a sudca následne Moskaľovov trest sprísnil a zakázal mu prístup na internet.

Trest smrti je v ruskom trestnom zákonníku stále zakotvený, v krajine sa však neuplatňuje. Poslednú popravu v krajine vykonali v roku 1996.

Maria, 13 ročná dcéra Alexeia Moskaleva, ukazuje spomínanú kresbu 

Moskaľovova dcéra Maša krátko po začiatku vojny na Ukrajine mala v škole za úlohu nakresliť obrázok na podporu ruských vojakov. Namiesto toho nakreslila ukrajinskú vojnovú obeť a pridala nápisy "Nie vojne" a "Sláva Ukrajine". Riaditeľka školy privolala políciu. Moskaľova potom predviedli na policajnú stanicu, kde mu udelili pokutu za diskreditáciu ruskej armády.

Neskôr bol stíhaný za príspevky o vojne na Ukrajine zverejnené na jeho konte na portáli Odnoklassniki. V marci ho súd v Tulskej oblasti ležiacej v európskej časti Ruska odsúdil na dva roky väzenia. Moskaľov však na vyhlásení rozsudku nebol, pretože utiekol z domáceho väzenia. Neskôr ho zadržali v Bielorusku.

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.