Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe bude!

Program 24. ročníka bude pomerne bohatý a medzinárodný. Prebiehať bude v Bratislave od 4. do 20. októbra. Na základe opatrenia, ktoré stanovuje maximálny počet 50 osôb na podujatí vrátane divákov a organizátorov, bude celková kapacita miest pre návštevníkov festivalových predstavení prispôsobená tomuto obmedzeniu. I preto organizátori spustili crowdfundingovú kampaň na podporu, keďže obmedzenia vstupu divákov nepokryjú náklady.

Fotka Bratislava v pohybe.

V októbri 2020 to bude už 24. rok, čo vám Bratislava v pohybe prináša množstvo kvalitných tanečných predstavení z celého sveta a site-specific projekty v uliciach Bratislavy. V tomto roku však budeme potrebovať vašu pomoc, aby mohol byť festival ešte lepší a zaujímavejší. Spustili sme preto crowdfundingovú kampaň, v ktorej nás môžete podporiť. Vopred za všetku podporu ďakujeme!

https://www.startlab.sk/projekty/1585-bratislava-v-pohybe-2020/?fbclid=IwAR0eIXSrTVMGnc8cvPSfl3emMkfFjVNTE-Oh1CdOeAiQAfqvNZoYvBCZ4HY#o-projekte

Program

Milí fanúšikovia, prinášame vám festivalový program na jednom vizuály, aby ste mali prehľad a žiadne predstavenie ste...

Zveřejnil(a) Bratislava v pohybe dne Pondělí 28. září 2020

4. a 5. októbra o 19.00 / Štúdio SND

Silvia Gribaudi: Graces (IT)
Vo svojom vtipnom a miestami až ironickom diele Silvia Gribaudi vzdáva hold nedokonalosti. 

9. a 10. októbra o 20.00 / A4

Yuri Korec a CO.: Sapiens Territory (SK)
Kde končí telo a začínajú šablóny, do ktorých ho každodenne vtesnávame? Je vôbec ešte možné ich odlíšiť alebo za tie roky zrástli do neoddeliteľnej skrumáže, ako zlomená noha do sadry?

13. október o 19.00 / činohra SND
Staatstheater Mainz / Sharon Eyal / Soul Chain (DE) - predstavenie zrušené

14. október o 19.00 / DPOH
RootlesRoot / Stones & Bones (GR)
Choreografia pre štyri tanečníčky a mramorovú večnosť poézie.

18. október o 20.00 / A4
Masako Matsushita / Un/dress Moving Painting (IT)
Prirodzený spôsob obliekania a vyzliekania sa, úloha ženského oblečenia a tela v modernej spoločnosti sa stali námetom pre predstavenie, ktoré je založené na spojení tela a odevu, vďaka ktorému vzniká pohyblivý obraz.

Fotka Bratislava v pohybe.

18. október o 20.00 / A4Joy Alpuerto Ritter / Babae (DE)Joy sa pri tvorbe svojho sóla inšpirovala tancom čarodejníc Mary Wigmanovej, ako aj tradíciou z krajiny svojho pôvodu, Filipín. Telesnosť, zmyslovosť, pružný a energický až zvierací pohyb sú základom tanca, ktorým nás Joy vťahuje do svojho sveta, do rituálu ženy dneška.

20. október o 20.00 / A4
Divadlo Štúdio tanca BB / Muž bez vlastností (SK)
Jozef Vlk a Stanislava Vlčeková, svojim už typickým divadelno-pohybovým jazykom, vytvorili pestrý kaleidoskop postáv a charakterov, inšpirovaný románom rakúskeho spisovateľa Roberta Musila, ktorý je akousi ironicko-deziluzívnou panorámou modernej spoločnosti. 

24. október o 20.00 / A4 (predstavenie preložené z 10. októbra)

Temporary Collective / Dame De pic: Same Same (CZ/BE)
Dve významné tvorivé osobnosti českej scény Tereza Ondrová a Petra Tejnorová pod vedením francúzsko-belgickej choreografky Karine Ponties vytvorili duet, ktorý balansuje na hrane jemného humoru, irónie a satiry. 

Sprievodný program:

27. september o 17.30 / Foyer SND
Maté Meszáros / Mechanics of Distance (HU) - vstup je voľný
Slovenské národné divadlo uvedie dňa 27. septembra 2020 tanečné predstavenie Mechanics of Distance choreografa Mátého Mészárosa.

12. október o 11.30 / VŠMU
Marija Slavec / Workshop (DE)
Marija Slavec sa bude venovať posilneniu tela, zvyšovaniu flexibility a agility prebúdzaním našich zmyslov a predstavivosti. 

16. október o 9.45 / VŠMU
Linda Kepetanea & JozefFruček / Workshop (GR)
Workshop je určený pre tanečníkov, performerov, a tým, čo sa venujú bojovým umeniam a ľuďom, ktorí majú záujem o ľudský rozvoj.

22. október o 16.00 a 17.00 / Pred Starou tržnicou
Cindy Hammer & Goplastic / Asphaltwelten (DE)
Site specific performancia v uliciach Bratislavy. Projekt asphaltworlds sa v troch formátoch zaoberá rôznymi tematickými aspektmi, tézami a hodnotami.

Viac informácií

Fotka Bratislava v pohybe.

Upozornenie: Podujatia sú v rámci služby Predpredaj.sk dostupné len online (nie sú dostupné v kamenných predajných miestach).

Kúpiť lístky

Fotka Bratislava v pohybe.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.