Kapela Niečo Navyše predstavuje nový videoklip. Zahrali si v ňom známi slovenskí hudobníci

Po kratšej pauze prichádza bardejovská štvorica Niečo Navyše s novým videoklipom. V najnovšom počine sa ukázalo niekoľko slovenských hudobníkov, aby tak podporili spoločnú myšlienku, ktorou je spojiť Zopár správnych ľudí v rovnomennej skladbe.

S nápadom prišiel spevák kapely Willi Zamborský: "Oslovili sme kapely a hudobníkov, s ktorými sa už istý čas poznáme, či by boli ochotní natočiť nejaké video do nášho pripravovaného klipu. Myšlienkou bolo najmä to, aby sme poukázali na spoluprácu a súdržnosť, keď niekto z nás potrebuje pomocnú ruku – myslím, že sme to demonštrovali ako sa na rockerov patrí." Dodáva, že skladba vyjadruje to, že človek sám nič nezmôže, a preto je vedľa neho stále zopár správnych ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť a "týmto ľuďom zo srdca ďakujeme".

Vo videoklipe, ktorý dal dohromady Peter Durák z Durak Production, sa objavili zvučné mená slovenskej hudobnej scény. Jedným z nich je aj Michal Žitňanský z kapely Zoči Voči: "S chalanmi sa poznáme zo spoločných koncertov a pesnička sa mi zapáčila na prvé počutie. Myslím si, že je to super nápad, aj ja som chcel už dávnejšie spraviť takýto klip, ale asi už nespravím, chalani ma predbehli. No keď sa započúvam do textu skladby, iný klip si ani neviem predstaviť."

Niečo Navyše

"Myslím si, že podstata spájania ľudí, hudobníkov, je krásna a ľuďom je táto činnosť prirodzená. Som rád a vďačný, že som bol jedným z oslovených hudobníkov a mohol som prispieť k realizácii tohto diela. Skladba je v pohode, tomuto druhu hudby rozumiem a chlapcov z kapely, ale hlavne ich nezlomnú húževnatosť, obdivujem. Je to pre mňa samotného inšpiratívne," povedal Michal Neffe z King Shaolin.


"Kapelu registrujem už roky a mám rád ich songy, ktoré idú správne od podlahy, sú našľapané a odohraté na plné gule. Preto som nemal problém chalanom natočiť svoj skromný príspevok do ich videoklipu, dupľom v tejto šialenej korona dobe. Bol by som radšej, keby sme si spolu zahrali na verejnej akcii, ale teší ma, že sme spolu aspoň takto vo videoklipe," vyjadril sa aj Braňo Bajza z kapely Polemic.

Skladba bola tentokrát nahrávaná u Hersteka s Radom Kuncom. Na mixe a masteringu sa s chalanmi z kapely spolupodieľal Peet Beck. Vo videoklipe môžu fanúšikovia vidieť aj muzikantov ako Braňo Bajza z Polemicu, Andie Debnár, Ervin Ejo Olešňan z Grow Up!, kapela L4ST, Juro Euro Beňačka z No Brake, Swill, Detox of the Pony, Peet Beck, Lukáš Raďo Raďák z formácie Datum Vyroby, Rene Link z kapely Pentagramček, Dávid Sanchez Maniaček zo Sanchez Amsterdam, Majo Krátky a Jakub Kramár zo skupiny Volume, Jaroslav Len Ducký, kapela Nieže Nie.



rNUlife.sk / Matúš Gambaľ, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.