Kapela Secret Session má nový videoklip k psychedelickej rockovej balade s názvom Closer

Zvolensko-bratislavská skupina Secret Session, ktorý minulý rok vydala album Fish Flying, sa netají láskou k hudbe z prelomu 60. a 70. rokov, ktorej inšpirácie pretavuje do vlastnej tvorby na pomedzí progresívneho rocku a psychedélie. Jednou z prvých autorských skladieb skupiny bola pesnička Closer, ktorej kapela po takmer roku od vydania albumu dopriala vydarený vizuál.

Secret Session, 2019


Rozvetvená kompozícia z autorského pera gitaristu a kapelníka Paľa "Pabla" Gajdoša na ploche viac ako sedem minút nenásilne spája susediace galaxie psychedelického a progresívneho rocku. Vo výslednej melancholicko-pozdvihujúcej atmosfére vyniká charakteristická poetika kapely Secret Session, postavená na zvukovej poézii, kompozičných kontrastoch a pestrej dynamike. Skladba bola nahratá naživo v LVGNC Studios v Bratislave, na organ hosťoval Juraj Mironov z kapely Živé Kvety, Melotrón a Moog dohral dodatočne pri mixáži Adam Mičinec (Hrana, Čisté Tvary, Sunity...).

Secret Session, 2019

"Closer má pevné miesto v našom koncertom setliste a niekedy sa pri spontánnom jamovaní natiahne až na štvrťhodinu. U fanúšikov patrí k najobľúbenejším, oceňujú jej zvukovú farebnosť aj emotívny text. Ten pojednáva o rôznych formách blízkosti medzi ľuďmi, tak odlišnými, tak početnými a tak osamotenými... Je až trochu mrazivé, aké 'potvrdenie' sa slovám piesne dostáva v týchto dňoch, keď je hodnota zblíženia nevyčísliteľná," hovorí Pablo Gajdoš.

Atmosférický klip sa nakrúcal v bývalej skúšobni Secret Session v garážovom komplexe na Dlhých dieloch, ktorá sa zmenila na portál do iného sveta. Zaliala sa tekutým svetlom z analógového projektoru Ivy Mackovej, nešetriac farbami a vizuálnymi nápadmi. Hlavnými postavami pri zrode klipu boli bubeník skupiny Matej Šalko, ktorého prvotný nápad zrealizoval talentovaný režisér a kameraman Maxim Kľujev, známy spoluprácou s viacerými poprednými umelcami nielen z oblasti hudby.

Secret Session, 2019



Redakcia NUlife.sk / Pavol Gajdoš - Secret Session

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.