Na vydanie čakal 27 rokov: The EyeLand debutuje singlom The Port without Stones

Trvalo to takmer tri desaťročia, kým sa skladby speváka, gitaristu a skladateľa Zoltána Bognára dočkali svojho znovuzrodenia a vydania. Slovenský hudobník tvoriaci pod pseudonymom The EyeLand vstupuje na domácu i zahraničnú scénu s debutovým singlom The Port without Stones.

Prvú z pôvodných kompozícií zložil Zoltán Bognár v spolupráci so Stanislavom Lőrinczom už v roku 1992. Skladba oddychovala v šuflíku neuveriteľných 27 rokov. Finálnu podobu jej dodali nové aranžmány, vokály a text, inšpirované americkým mysterióznym seriálom Lucifer (2016). V ňom si rovnomenný protagonista otvorí z nudy svoj vlastný nočný klub v Los Angeles a pomáha popritom detektívke z policajného oddelenia riešiť kriminálne prípady. Paradoxne po takmer troch dekádach čakania stačilo hudobníkovi na napísanie textu a vokálnej linky 30 minút. Stalo sa tak po zhliadnutí šestnásteho dielu druhej série spomínaného seriálu, kde sa Luciferovi zjaví jeho otec - Boh.

Po vyše dvoch dekádach sa tak dvojica Stanislav Lőrincz (aranžmány) a Zoltán Bognár (hudba, text, vokály) opäť vrátila k spolupráci na starom materiáli, ktorému finálnu podobu dodal mastering Zoliho Tótha z produkčnej skupiny Randal Group. Singel s netypickým staronovým zvukom, uzrel svetlo sveta v marci 2020 aj vo forme vinylu. "Keď som skladbu na vinyle počul po prvýkrát, bolo to ako zázrak. Najmä po takom dlhom čakaní," uviedol o tomto magickom momente Zoltán Bognár, dnes už vystupujúci pod pseudonymom The EyeLand. V súčasnosti pracuje dvojica autorov aj na zvyšku zabudnutých kompozícií z rokov 1992-1996, ktoré plánuje vydať v blízkej budúcnosti.   

Zoltán Bognár, The EyeLand, 2020


Singel The Port without Stones nájdete okrem Youtube aj na všetkých streamingových službách.

Viac na webe www.theeyeland.net a www.facebook.com/TheEyeLand.



Redakciu NUlife.sk informovala Júlia Šimková, PR 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.