Nový videoklip prešovskej kapely White Place vysvetľuje tragédiu najväčších géniov sveta

Experimentálna rocková či priam psych-popová štvorica White Place z východného Slovenska vypúšťa do sveta ďalšie hudobné video. Vizuálnu podobu dostala pieseň Books z debutového albumu Room, ktorý vyšiel v auguste minulého roka.

Neobvyklý čiernobiely vizuál piesne reprezentuje vášeň, s ktorou frontman Daniel Jenčo pristúpil k tvorbe debutu. Celkové infantilné prevedenie zjemňuje ťaživé posolstvo vzdávajúce hold každému dôslednému tvorcovi. Videoklip ilustruje, ako umelcom ich vášeň dláždi cestu, ktorou sa vzďaľujú od ľudí. Príbeh je metaforou osudu najviac odsudzovaných čudákov svojich dôb - Stravinského, Freuda, Baudelaira, Nietzscheho a ďalších, ktorí sa kvôli nesmiernej hĺbke svojej tvorby vzdialili ľuďom natoľko, že im už takmer nikto nerozumel.

White Place, 2020

Videoklip sa nakrúcal v košickom kultúrnom centre Kasárne. Za kamerou stál Adrián Jenčo z kreatívnej dielne Cube Art, o postprodukciu a námet sa postaral Daniel Jenčo. "Príbeh skladby Books nebude pre nás všetkých asi nikdy taký aktuálny ako teraz, v období, ktoré umožňuje ľuďom zamerať sa viac introspektívne," tvrdí Daniel Jenčo a dodáva: "Zdá sa mi, že ak chce človek v umení niečo podstatné vyjadriť alebo dôsledne pochopiť, a podarí sa to, zaplatí za to tým, že čiastočne prestane rozumieť ľuďom. A oni jemu."

White Place je slovenská štvorčlenná kapela pôvodom z Prešova, ktorej ústrednou postavou je skladateľ a spevák Daniel Jenčo. Po hudobnej stránke zakladá na prepracovaných aranžmánoch pozostávajúcich z rozličných rockových a experimentálnych prvkov, v čom sa odrážajú skúsenosti členov, z ktorých každý má za sebou hudobné pozadie. Na basu hrá Stanislav Čorej, na syntetizátorové nástroje, drum-mašiny a gitaru Mário Jenčo a na bicie nástroje Lukáš Fabian. Kapela debutovala 25. augusta 2019 albumom s názvom "Room" a singlom „Breathe“, po troch rokoch skúšania a experimentovania s nahrávacími postupmi.

White Place, 2020

Redakcia NUlife.sk / White Place

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.