Koronavírus zasiahol aj stávkovanie

Prerušovanie a rušenie športových udalostí negatívne ovplyvnilo stávkarský biznis. Konkrétny rozsah strát však zatiaľ nie je známy. Tipsport na Slovensku uzavrel všetky pobočky. Funkčné však zostalo online stávkovanie.

V súvislosti s rušením významných športových udalostí sa ponuka stávkových príležitostí na najpopulárnejšie športy sa zužuje. Zrušil sa napríklad ročník hokejovej Tipsport ligy a rovnaká situácia je aj v ďalších popredných športových súťažiach po celom svete. Takmer isté je zrušenie mimoriadne MS v hokeji, preložené je futbalové Euro a nad olympijskými hrami v Japonsku visia otázniky.

„Nepriaznivú situáciu pozorne sledujeme, snažíme sa jej prispôsobiť a úplne rešpektujeme všetky rozhodnutia štátnych orgánov, ako aj športových zväzov a riadiacich orgánov súťaží. Z nášho pohľadu sa nám viac pozdáva ich prerušenie ako úplné zrušenie, ale sme si vedomí toho, že zasiahla vyššia moc. Kompetentní sa tak snažia urobiť čo najlepšie rozhodnutia z pohľadu ochrany pred koronavírusom,“ hovorí riaditeľ Tipsportu SK Martin Tabák.

Rušenie športových udalostí negatívne ovplyvnilo aj stávkársky biznis. Tipsport, Niké i Fortuna uzavreli všetky pobočky, funkčné zostalo online stávkovanie a namiesto futbalu či hokeja sa stávky orientujú na e-športy, stolný tenis či šachy. Zvýšenej popularite sa tešia spoločenské stávky.

Kým kedysi boli medzi stávkarmi najžiadanejšie športy futbal či hokej, dnes sú tipujúci radi aj za e-športy, stolný tenis či šachy. Zvýšenej popularite sa tešia aj spoločenské stávky.

„Stále máme najširšiu kurzovú ponuku na trhu, ktorá je podporená množstvom streamov z najrôznejších športových odvetví a našim klientom dáva možnosť preorientovať sa na nejaký čas a skúsiť niečo nové,“ opisuje Martin Tabák.

Azda najväčšie obmedzenie spôsobil koronavírus starším tipérom, ktorí sú zvyknutí navštevovať kamenné pobočky. Tie zostávajú od 14. 3. 2020 uzavreté na neurčito. Veľká väčšina stávok sa ale v dnešnej dobe realizuje cez internetovú stránku a mobilné aplikácie. Online stávkovanie zostáva v plnej prevádzke.   

Redakcia NUlife.sk / Filip Timár, PR 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.