Do našich kín mieri nová česko-slovenská komédia Ženská na vrchole

Zimná romantická komédia s názvom Ženská na vrchole nás vezme do zasnežených hôr, v ktorých sa sympatická hrdinka neočakávane ocitne v spoločnosti dvoch bratov. V hlavnej úlohe sa predstaví Anna Polívková, ktorej otca hrá vo filme celkom prvýkrát jej skutočný otec Bolek Polívka. Hlavnými mužskými predstaviteľmi samotárskeho horala a živelného člena horskej služby budú Martin Dejdar a Marek Němec. Významnú úlohu v príbehu zohrá farár v podaní Romana Pomajba, po jeho boku sa ako jeho manželka objaví Danica Jurčová.

Anna Polívková (Helena) si tentoraz zahrá rolu príliš starostlivej mamičky osemročného syna a nadšenú propagátorka zdravého životného štýlu vo svojej biokaviarni. Na horách, kam odchádza s nadšeným synčekom, stretáva dvoch mužov, hoci o žiadne zoznamovanie nestála. Jedným je horal a milovník adrenalínových športov Richard (Martin Dejdar) a druhým jeho živelný brat, člen horskej služby Mišo (Marek Němec). „Nakrúcanie sa od toho klasického dosť líšilo, pretože sme boli v jednom prostredí vysokohorskej chaty, veľa ľudí pohromade, v podstate v extrémnych podmienkach, počasie sa menilo aj trikrát počas desiatich minút, takže to bol naozaj veľký adrenalín,“ opísal Dejdar nakrúcanie na Chopku v Nízkych Tatrách.

Príbeh, v ktorom nebude núdza o sneh, dobrodružstvo a lásku sa odohráva počas vianočných prázdnin vo vysokohorskej chate, kde sa stretnú dve neúplné rodiny a dva odlišné pohľady na svet. V komédii si rolu deda zahral Bolek Polívka (Josífek) a babičku stvárnila Jana Preissová (Janinka). Janu Preissová môžu diváci vidieť na filmovom plátne po viac ako štyroch dekádach – vo filme nehrala od nakrútenia slávnej filmovej komédie Ako vytrhnúť veľrybe stoličku.

„Hrám veľmi starostlivú babičku Janinku. Je mi celkom podobná, pretože v skutočnosti starostlivá babička som a som ňou rada,“ povedala Jana Preissová. Jej manžela, a zároveň trochu roztopašného starého otca Jozefa hrá Bolek Polívka. „Mám úlohu nielen dedka, ale zároveň som otcom svojej ozajstnej, ale aj filmovej dcéry Aničky,“ vysvetlil Polívka.

Neprehliadnuteľné sú v romantickej komédii hlavné mužské postavy Martin Dejdar a Marek Němec, ktorí hrajú bratov. „Nájsť hercov, ktorým by diváci verili, že sú to drsní chlapi, horali, trochu sexy a vnútri citliví a schopní romantickej lásky, je neľahké, rovnako tak, ako stretnúť takých chlapíkov v reálnom živote. Ale podarilo sa! Martinovi s Markom postavy skvele sadli. A navyše obaja vedia lyžovať, jazdiť na snowboarde a bravúrne ovládať skúter. A sú uveriteľní v postavách bratov,“ vysvetlila režisérka Lenka Kny.

Nová zimná romantická komédia, za ktorou stojí scenáristka Hana Cielová a režisérka a spoluscénáristka Lenka Kny (Tieňu neutečieš, Dočkáme sa Ježiška?), predstaví v ďalších úlohách Janu Krausovú, Mareka Adamczyka, ale aj známe slovenské tváre – Romana Pomajba a Danicu Jurčovú. Úžasné herecké výkony podávajú vychádzajúce detské hviezdy Toník HoloubekEmma Voksová. Premiéru v slovenských kinách bude mať 7. novembra 2019, distribútorom je spoločnosť Continental film.

❂ Ženská na vrcholu, Česká republika/ Slovensko, 2019, 105 minút, Réžia: Lenka Kny, Hrajú: Anna Polívková (Helena), Martin Dejdar (Richard), Marek Němec (Mišo), Jana Preissová (Janinka), Bolek Polívka (Josef), Jana Krausová (Ela), Danica Jurčová (pani Farárová), Roman Pomajbo (Farár), Marek Adamczyk (Bobeš), Matyjaž Javšnik (pán Muller) a ako hosť Marek Taclík (Pán so psíkom)

V detských úlohách Toník Holoubek (Mikuláš), Emma Voksová (Zuza)  a členovia tataranskej  HS.  

Internet: http://bioscop.cz/databaza/zenska-na-vrcholu/?portfolioCats=9%2C33

FB: https://www.facebook.com/zenskanavrcholu

IG: https://instagram.com/zenska_navrcholu

Web: https://www.zenskanavrcholu.cz/

 

REDakciu NUlife.sk informoval Peter Gašparík, Continental film

                       

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.