Dnes sa v bratislavskom kine Lumiére začína FFi 2019. Púta na silné osobné drámy aj veľké tituly

Maia, ktorú prezývajú Zen, pravidelne čelí šikane zo strany svojich spoluhráčok v miestnom hokejovom tíme. Je málo ženská. Dôveru sa jej podarí prejaviť, až keď Vanessa, krásna priateľka kapitána tímu, ujde z domu a skryje sa práve u nej. Dievčatá majú napokon potrebu preskúmať vlastnú rodovú identitu a sexualitu, pričom sa neraz pohybujú Na tenkom ľade.

Plachý a mĺkvy Caíto sa ocitá v rodine tichého tínedžera Lorenza. Chlapci spolu trávia veľa času, no neskôr sa ukáže skutočný dôvod, prečo syn rodinného priateľa musel opustiť svoj domov. Lorenzo sa snaží nezradiť dôveru svojho nového najlepšieho priateľa a oroduje za neho u rodičov. Môj najlepší priateľ sa vám predstaví už v stredu na trinástom ročníku Filmového festivalu inakosti.

Nepochopeným bol aj malý tučný chlapec Reginald, ktorý si nerozumel so svojími rodičmi. S klavírom však postupne nadobúdal čoraz pevnejší vzťah. Až keď stretol svoju najspriaznenejšiu dušu, textára Bernieho Taupina, vystrelil raketovo hore. Z Eltona Johna sa tak stal Rocketman. Hudobná fantázia inšpirovaná príbehom jedných z najlexcentrickejších hudobníkov príde na rad vo štvrtok.

Salvator Mallo pozná úskalia slávy veľmi dobre. Vyhorel. Nedokáže zabrániť tomu, aby sa v spomienkach vracal k dávnim bolestiam, lebo iba tie mu prinášali opojenie životom. Písal, aby unikol. Režíroval, aby sa vykúpil z neúspechov života. Bolesť a sláva, novinka Pedra Almodóvata s Antoniom Banderasom a Penelope Cruz v hlavných úlohách, prichádza aj do Kina Lumière počas tohtoročného FFi.

Slávou a bolesťou bol popretkávaný život módného návrhára Alexandra McQueena. Dokumentárna snímka McQueen sa pozerá na osud mladého sebavedomého geja, ktorý sa z čela jednej módnej značky dostal k tej vlastnej. Zároveň cez rozhovory nahliada do vnútra inšpiratívnej i zmučenej duše človeka, ktorý odišiel z tohto sveta dobrovoľne a priskoro.

Okrem týchto tipov sa už od stredy môžete tešiť na šesť dní teplých filmov, sprievodných podujatí, priateľov a priateľky z komunity či veľa zábavy. CINEPASS je ešte stále v predaji.

Zoznam FILMOV FFi 2019 : https://cinepass.sk/ffi/sk/movies
PROGRAM : https://cinepass.sk/ffi/sk/tickets
INFO : https://www.ffi.sk/
ffi.sk/youtube.com/redakcia NUlife.sk
Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.