JANOSKA ENSEMBLE REVOLUTION (A TRIBUTE TO THE BEATLES) zaznie už zajtra!

Zajtra v Starej tržnici o ôsmej večer zaznie pocta pre The Beatles v podaní JANOSKA ENSEMBLE.

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Figarova svadba (predohra)

John Lennon / Paul McCartney
Yesterday

Roman Janoska
Hello, Prince!

John Lennon / Paul McCartney
Let it be

Henri Wieniawski
Thème original varié, op. 15

* * *

Fritz Kreisler
Prelúdium a Allegro v štýle Gaetana Pugnaniho

Johann Sebastian Bach
Air (Suita č. 3 D dur)

František Janoska
Leo‘s Dance

John Lennon / Paul McCartney
Michelle

František Janoska 
Cole over Beethoven
(na témy Ludwiga van Beethovena a Colea Portera)

Janoska Ensemble:
Ondrej Janoska, husle
Roman Janoska, husle
František Janoska, klavír
Julius Darvas, kontrabas
Hosť: Arpád Janoska, spev

Zoskupenie Janoska Ensemble založili traja bratia Ondrej, Roman a František Jánoškovci, rodáci z Bratislavy, spoločne so svojím švagrom Juliusom Darvasom. Vytvorili úplne nový a originálny hudobný štýl, ktorý hudobná kritika vo svete označila ako Janoska Style. Janoska Ensemble hudbu nielen hrá, ale vytvára aj nové skladby a aranžmány, pričom neoddeliteľnou súčasťou ich vystúpení je spontánnosť a improvizácia. Súbor exkluzívne nahráva pod hlavičkou prestížneho nemeckého vydavateľstva Deutsche Grammophon a za svoj debutový album Janoska Style má na svojom konte zlatú platňu.

V marci 2019 vyšiel ich druhý album Revolution, ktorý je poctou legendárnej britskej skupine The Beatles a nahrával sa v slávnych Abbey Road Studios v Londýne. Na albume sú popri klasických virtuóznych skladbách aj úpravy najznámejších piesní The Beatles v nezameniteľnom Janoska štýle. Janoska Ensemble vníma svoj nový album ako poctu vynikajúcim hudobníkom z Liverpoolu, ktorí svojou hudbou revolucionizovali popovú hudbu 60. rokov. To je presne zámer Janoska Ensemble: „Tak, ako The Beatles revolucionizovali populárnu hudbu, chceme my revolucionizovať klasickú hudbu. Keď hráme klasiku, vraciame sa k tradícii voľnej improvizácie, ktorá vznikla počas barokového obdobia,“ vysvetľuje Julius Darvas. Okrem diel Mozarta, Kreislera či Wieniawskeho ponúka album Revolution tri z najväčších hitov kapely The Beatles v ich jedinečnej interpretácii, v tzv. Janoska štýle. Obzvlášť skladba Yesterday, v harmonickej symbióze s hudbou J. S. Bacha, je hudobným klenotom tohto albumu.

Viac na : https://www.vivamusica.sk/janoska2019.html

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.