KREATIVITA BEZ HRANÍC MENOM GUERILLA MARKETING

Podnikáte a konkurencia je vysoká? Chcete preraziť na trhu, ostať v mysliach spotrebiteľov, ale aj médií? V tom Vám môže pomôcť práve guerilla marketing! Kreativita hranice nepozná. Stačí, ak sa budeme na veci pozerať z inej perspektívy, zmysluplne ich využívať originálnym spôsobom, vidieť niečo aj tam, kde to nie je. Prečo sa neodchýliť od obvyklých schém myslenia a nevytvoriť si vlastné normy aj na vzdory ostatných? Možné je naozaj všetko a tú pravú inšpiráciu vhodnú pre Vaše podnikanie možno nájdete aj v tomto článku.

Čo je GUERILLA MARKETING?

Tradičné formy propagácie ako je televízia, tlač, billboardy alebo rádio už všetci veľmi dobre poznáme. Dnešný trh je však nimi už natoľko preplnený, že ich často ani nezaregistrujeme. A zároveň je to ozaj drahý špás!

Guerilla marketing je naopak nezvyčajným a nekonvenčným spôsobom vhodným aj pre nízky rozpočet. A čo je najdôležitejšie, vie priniesť maximálnu efektivitu! Cieľ je jasný! Vytvoriť niečo jedinečné a pútavé, urobiť rozruch a premeniť ho na hotový vírus. Buďme pútaví, inovatívni, netradiční, neobohraní a lepší ako konkurencia! Stačí dobrý nápad, trocha kreatívneho zmýšľania a štipka peňazí!

A čo záujem médií?

Pozeráte reklamy len tak sami od seba? Ja ako študentka marketingovej komunikácie síce áno, no predpokladám, že Vaša odpoveď bude skôr negatívna. A aj v tom je čaro guerilla marketingu. Ak šokujete, ste extravagantní alebo aj trocha kontroverzní, ľudia chcú o Vás vedieť viac. A aj samotné médiá! Reklama v časopise môže stáť tisíce eur. V tomto prípade by bola zadarmo a v efektívnejšom prevleku.

No dosť bolo rozprávania. Najlepšie sa vysvetľuje na reálnych príkladoch. Možno aj tieto Vás nakopnú a budú pre Vás inšpiráciou.

 

čaj, ktorý nepatrí len do pohára

čaj nie len do pohára

 

 

recyklácia podľa značky Nike

7

 

 

pre Nikon si tá najväčšia hviezda

pre Nikon si hviezda

 

 

 

pivo v ruke môžete mať skôr, než si objednáte

pivo v ruke môžeš mať skôr než vojdeš do baru

 

 

Duracell Vám posvieti na cestu

duracell vám posvieti na cestu

 

 

jedine s Jeepom zaparkujete všade

Guerilla_Marketing_Jeep_Parking

 

 

nikto nechce byť plešatý

ako neostaž plešatý

 

 

prechod cez hranolky

prechod cez hranolky

 

 

s Axe je chlap jednoducho neodolateľný!

Daj si Axe a žien sa nezbavíš

 

 

Colgate si na Vaše zuby posvieti

bf948e91701ed20cccc307ae46d07ca9

 

 

obrovský lak na nechty - sen každej ženy

AAEAAQAAAAAAAAFCAAAAJDNjNzNjZWUxLWMyMmEtNDk4Zi1hODViLTFkNjE2N2QzNzgzMA

 

 

Vášho psíka naučia aj nemožné

táto škola pre psov naučí aj vášho miláčika na záchod

 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.