Vyveštite si nezvratný osud v hororovej novinke 🃏Tarot: Karty smrti 💀 už od 9. mája

Už ste si niekedy povzdychli, že váš horoskop na tento týždeň je skôr hororskop? Túžba nahliadnuť do budúcnosti je stará asi ako ľudstvo samo, ale prílišná zvedavosť sa vždy nevypláca.

V napínavej hororovej novinke Tarot: Karty smrti sledujeme partiu tínedžerov, ktorí nájdu staré tarotky a chcú si vyveštiť budúcnosť. Namiesto povzbudivých odkazov o láske, úspechu a nových začiatkoch však karty hovoria iba o jedinom. Aká smrť na koho čaká. Zimomriavky zo seansy sa až prirýchlo začnú meniť na desivú skutočnosť, keď postavy z kariet ožijú, aby naplnili veštbu. Čo všetko sú mladí priatelia schopní spraviť, aby unikli svojmu nezvratnému osudu? A má vôbec zmysel proti nemu bojovať?

Film vznikol na motívy románu Nicholasa Adamsa Horrorscope a Sony Screen Gems ním začína dôraznejšie napĺňať svoje ambície na kvalitnú žánrovú zábavu pre fanúšikov hororu. V hororovej novinke hrajú Jacob Batalon (Ned z marveloviek Spider-Man), Alana Boden (horor Pozvánka do pekla), Humberly Gonzalez (Nikto, Snivokraj), Wolfgang Novogratz (Mladí zabijaci), Larsen Thompson (mysteriózny seriál Polnočný klub), Harriet Slater (Pennyworth), Olwen Fouéré (Nákaza z hlbín, Mandy: Kult pomsty).

Neuplynie polrok, aby sme v kinách nedostali lacný hororový hit. Výhľad na tento rok je z tohto pohľadu nemenej nádejný a Tarot, nazvaný podľa vykladacích kariet, by mohol urobiť dieru do sveta. V ukážke sledujeme veľmi tradičný katalyzátor udalostí, ktoré sa však čoskoro odvíja nekompromisne, originálne a predovšetkým desivo. Inšpirácia pekelnými tvormi Hovor so mnou či Hellraisera nie je ku škode, pokiaľ režisérske a scenáristické duo Spenser Cohen a Anna Halberg udržia latku napätia v pozícii nastavenej úderným trailerom. Niektoré ľakačky sú možno všedné, ale minimálne scény v automobile, ktorého parkovací systém zo všetkých strán hlási nevidené prekážky, sú suverénnou pripomienkou, že sa nachádzame v zlatej ére strašidelného žánru.

Tarot vznikol s odhadovaným rozpočtom 12 miliónov dolárov. To je skoro trikrát viac ako spomínané Hovor so mnou, ktoré predviedlo novátorské uchopenie duchárskeho konceptu a zarobilo skoro sto miliónov. Lenže v mierkach konkurencie, ktorú v máji zastupujú napríklad akčniak Kaskadér alebo Kráľovstvo Planéta opíc, ide stále o drobné. Začínajúci tvorcovia (Cohen sa iba podieľal na scenároch k sci-fi Moonfall a Extinction) budú musieť napínať kreativitu a zatiaľ sa zdá, že úspešne nezaháľajú.

V kinách film uvidíte od 9. mája, zatiaľ si pozrite upútavku!

Film: TAROT: KARTY SMRTI (itafilm.sk)

rNUlife.sk/ TS upravené

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.