Obrovský úspech Slováka Dávida Štumpfa. Získal významné ocenenie Emmy Awards

Slovenský animátor Dávid Štumpf je čerstvým držiteľom významného ocenenia Emmy Awards. Spolu s jeho tímom získali ocenenie za výnimočnú animáciu. Dávid pracoval na populárnom seriáli Miss Marvel v produkcii Disney+ a Marvel.

Začiatok roka tradične patrí udeľovaniu prestížnych televíznych a filmových cien. Nestáva sa však často, že jedna z nich skončí v rukách Slováka. Rodák z Komárna, Dávid Štumpf, však svojím úspechom zaplnil titulky mnohých médií a má prvenstvo, ktoré mu už nikto nevezme.

Veľké ceny EMMY sa síce budú odovzdávať v pondelok 15. januára, no každoročne im predchádza udeľovanie ocenení Primetime Creative Arts Emmy Awards pre ľudí, ktorých na obrazovke alebo plátne bežne nevidno. Ich práca je však pre finálny výsledok nenahraditeľná. V kategórii dizajn pre seriál Ms. Marvel uspel Dávid so svojím tímom.

Talentovaný Dávid v Teleráne TV Markíza povedal oveľa viac a prezradil aj to, či už pracuje na niečom novom. Pozrite si náš rozhovor

„V podstate je to hraný seriál o superhrdinke, ktorý však má aj animované pasáže. Sú tam načrtnuté dva svety. Nejaký vnútorný svet hlavnej hrdinky, ktorý je animovaný a realita, ktorá je hraná. My sme s našim tímom riešili práve tie animované pasáže,“ povedal Dávid.

​Prvá ponuka zo zahraničia

To, ako sa Dávid k práci na tomto seriáli dostal, možno mnohých prekvapí.

„Bolo to tak, že úplne prvá komerčná a zahraničná ponuka, ktorú som dostal, bola práve tento seriál,“ povedal úspešný animátor. „Predtým som robil krátke filmy, nejaké nezávislé veci a potom mi napísali z tohto štúdia,“ dodal.

Dávid na sebe tvrdo pracoval už počas školy. Podieľal sa aj na lokálnej komerčnej tvorbe, no najmä pracoval na nezávislých projektoch. „Tie sú viac slobodné, v rámci nejakého umenia a tvorivosti. Je to ideálne na tvorenie portfólia. Nabral som tak v tomto remesle veľa skúseností,“ opisuje Dávid Štumpf.

Krabicu, v ktorej mal svoje ocenenie Emmy Awards uložené, rozbil hneď, ako vyšiel z hotela. „Ale tak, zalepil som ju páskou,“ dodal s úsmevom. 

rNUlife.sk


Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.