Futbal - Tréner Calzona pred Portugalskom: Pripravujem mužstvo na úspešný výsledok

„Tridsať metrov od brány Portugalci mučia svojich súperov,“ možno to nie je až také zveličenie, ktoré použil tréner Francesco Calzona pri jednej z odpovedí na adresu nášho najbližšieho súpera. Slovensko odohrá v piatok o 20:45 v Bratislave zápas kvalifikácie Eura 2024, na ktorý nadviaže v pondelok súbojom na rovnakom štadióne s výkopom o 20:45 proti Lichtenštajnsku.

POHĽAD NA SÚPERA A ZÁPAS

„Ak mužstvo  dokáže toľkokrát skórovať, má vysokú kvalitu. Ale Portugalci sú kvalitní na všetkých postoch,“  glosoval taliansky odborník pozíciu lídra našej kvalifikačnej J-skupiny s plným počtom 12 bodov a skóre 14:0. „No my sa chceme pozerať na seba. Nemôžeme hrať s nimi jedného proti jednému, musíme vystupovať ako tím. Aj tento zápas sa začína od stavu 0:0, naším cieľom je uhrať pozitívny výsledok,“ taká je mantra.

VYJADRENIE HLAVNÉHO TRÉNERA A MUŽSTVA : https://video.sportnet.online/

O ROBERTOVI MARTINEZOVI

Španielsky tréner si vyslúžil uznanie naprieč futbalovým svetom, rešpekt mu vyslovil aj Calzona. „Portugalsko má nielen skvelých hráčov, ale aj trénera. Úspechy mal v klubovom futbale, Belgicko doviedol k 3. miestu na MS a dlhodobo na 1. priečku v rebríčku FIFA, má môj obdiv,“ zložil nahlas poklonu kolegovi.

K ZOSTAVE. V čase tlačovky boli podľa programu pred mužstvom ešte dva tréningy, preto tréner logicky povedal, že „k zostave sa vyjadrovať nebudem,“ hoci ho novinári tlačili aspoň k čiastkovým vyjadreniam, konkrétne k Bénesovi a Haraslínovi.  „Teší ma, že väčšina hráčov začala sezónu dobre, týka sa to aj  Bénesa. Odkedy som prišiel k tímu, verím mu. Ako teraz hrá, len potvrdzuje moju intuíciu. Rovnako Haraslín, dozrel, tento rok mu herne sedí. Potrebujem, aby hral v reprezentácii naplno 90 minút.“

PLNÝ DOM. „Je to naša výhoda, motivácia navyše, aby sme divákov potešili. Napĺňame cieľ, keď som sem prišiel k tímu, aby sme vrátili divákov na tribúny. Naše mužstvo rastie, stále to tvrdím, som spokojný, že vidím zlepšenie a teší ma, že o nás hovoria s rešpektom aj v mužstvách, proti ktorým hráme. Pripravujem nás na úspešný výsledok!“ (viac vo videu).

JURAJ KUCKA na prahu 100. štartu v reprezentácii: Nie som tu na oslavu 

Niet pochýb, Juraj Kucka bude piatym slovenským stovkárom v reprezentačnom drese.
autor: ROMAN FERSTL, zdroj: SFZ

„Nie som tu pre to, aby som oslavoval môj stý reprezentačný štart. To číslo znamená pre mňa veľa, je to dosť zápasov. Nikdy som nerozmýšľal nad tým, že by som chcel takúto métu dosiahnuť. Chceme ako tím podať čo najlepší výkon, sme dobre pripravení a chceme uhrať dobrý výsledok. Verím, že to všetko vyústi do úspechu v zápase.

Znamená to ísť na dno síl. Portugalci majú veľkú kvalitu, ale nemôžeme sa vzdať už pred zápasom. Chceme si to s nimi rozdať, veď máme tiež dobrých hráčov. Lebo aj Portugalci urobia chybu, nie sú dokonalí...“

Hlavná stránka Slovenského futbalového zväzu | Slovenský futbalový zväz (futbalsfz.sk)

rNUlife.sk / SFZ PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.