Speváčka PATII zmenila v novej skladbe „Closer“ hudobný štýl aj umelecké meno

Slovenská speváčka a skladateľka Patii, vlastným menom Patrícia Kovačiková, predstavuje novinku Closer v novom hudobnom štýle a pod novým umeleckým menom.

Teraz už ako Patii, no donedávna známa pod pseudonymom be.Well, charakteristická jemným a citlivým prejavom s ukulele, prichádza s novým štýlom v pop-elektro tanečnej skladbe. Closer vznikla vďaka spolupráci s hudobníkom a producentom Michalom Mifesom Eichlerom a vychádza ako pilotný singel debutového EP, ktoré speváčka plánuje vydať ešte tento rok.

“Closer je pocitoch na začiatku vzťahu, kedy sme úplne zaláskovaní, ale ešte si nie sme úplne istí, či to ten druhý vníma rovnako ako my a veľmi po tom túžime. Máme svoje romantické predstavy a sme akoby na vážkach - máme sa dobre či zle podľa toho, čo ten druhý povie/ako sa k nám zachová, pretože všetko prežívame maximálne intenzívne. Veľakrát v tom môžeme stratiť seba, lebo máme pocit závislosti - zrazu je potreba byť s tým druhým prvoradá pred ostatnými vecami. Niekedy sa snažíme až príliš a druhú stranu to môže vystrašiť. Niekedy netreba tlačiť na pílu a veci sa vyvinú tak, ako majú,“ hovorí Patii.

Pieseň sa nahrávala v nitrianskom štúdiu Beyond Music a o finálny master sa postaral český hudobný producent Lukáš Chromek, ktorý spolupracuje napríklad aj s Ewou Farnou. Videoklip k skladbe sa autori rozhodli natočiť svojpomocne a čo najjednoduchšie počas nočnej jazdy autom.

„Previezli sme sa po známej nitrianskej Hviezdoslavovej ulici, pretože z nej pekne vidieť dominanty mesta - hrad a Zobor. Čakali sme, kedy sa zažnú svetlá pouličných lámp, lebo sme vedeli, že klip bude čiernobiely a svetlá na ňom budú vyzerať veľmi pekne. Natáčala to na iphone Mifesova priateľka Maťka, video spracoval Mifes. Mne sa natáčanie veľmi páčilo, lebo som  sa kvôli nemu nemusela ani maľovať,“ dodáva s úsmevom speváčka.

Skladba Closer od Patii a Mifesa je dostupná na všetkých digitálnych platformách.

Instagram: @patii_music.official, @_mifes_

rNUlife.sk / TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.