Svetová banka poskytne Indii 1,5 mld. USD na podporu zelenej energie

 Svetová banka (SB) plánuje poskytnúť Indii 1,5 miliardy dolárov (1,37 miliardy eur) vo forme pôžičiek a úverov na rozšírenie výroby energie šetrnej ku klíme.

"Cieľom je prispieť k realizácii programu zeleného vodíka, v rámci ktorého chce krajina do roku 2030 prilákať súkromné investície vo výške 100 miliárd USD", uviedol v piatok (30. 6.) šéf pobočky Svetovej Banky pre Indiu Auguste Tano Kouamé

| Africa Renewal
Zdroj: Economic Times

Zelený vodík sa vyrába elektrolýzou vody pomocou elektrickej energie vyrobenej z obnoviteľných zdrojov. India je celosvetovo štvrtým najväčším producentom emisií skleníkových plynov po USA, Číne a Európskej únii. Krajina však potrebuje oveľa viac energie, keďže milióny ľudí tam stále nemajú prístup k elektrine.

Image result for world bank gives 1,5 billion usd for India green energy
Top Green Energy Banker Sees $150 Billion in India Deals by 2030 - BNN ...

India sa vo svojom energetickom mixe čoraz viac spolieha na obnoviteľné zdroje energie, ale aj na viac uhlia, od ktorého je v súčasnosti mimoriadne silno závislá. Krajina si stanovila cieľ stať sa klimaticky neutrálnou do roku 2070.

Projects Of Surat Residence Projects 2019 - 2020 / Solar Rooftop Tech ...
Narendra Modi dedicates 'world's first' canal-top solar project to ...

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.