Už dnes sa začne TOPFEST Slovakia 2023

Hudobný festival TOPFEST SLOVAKIA 2023 otvorí svoje brány už dnes 23. júna 2023. Organizátori si na usporiadanie tejto 3-dňovej letnej oslavy života a hard rockovej hudby vybrali lokalitu letiska Abrahám. RC letisko Abrahám sa utešene mení na festivalový areál. Všetko šliape ako hodinky, aby dnes privítal svojich prvých návštevníkov. TOPFEST Slovakia 2023 štartuje.

Obec Abrahám a jeho RC letisko (mapa TU) si organizátori vybrali pre vynikajúcu dostupnosť a jednoduchý prístup od diaľničného privádzača. Na letisku už viac ako týždeň prebiehajú prípravy areálu pre fanúšikov rockovej, metalovej a punkovej hudby. Tí sa už čochvíľa začnú presúvať do miesta konania a počas najbližších troch dní zažijú reštart festivalu TOPFEST Slovakia, ktorý sa aktuálnym line-upom vracia ku svojim koreňom.

Deň prvý

Na TOPFEST Slovakia budú v Abraháme pripravené tri pódiá. Na hlavnom, AGF stage vystúpia v piatok Stellaris, Iné Kafe, headlineri večera Three Days Grace, Amon Amarth a Arch Enemy. Uzatvárať sériu koncertov bude kapela Konflikt. Na B stagei sa predstavia Witch Hammer, Forrest Jump, D.A.R.S., Arakain, Traktor, Čad a Dany Moment.

Deň druhý

Sobotňajší večer bude patriť tradičnej kapele festivalu – českým rockerom zo skupiny Kabát a zahraničným kapelám Caliban a Powerwolf. Okrem toho sa návštevníci môžu tešit na interpretov Auróra, Škwor, Ektomorf, Shattered Mind, LeRa, Porta Inferi, Cocotte Minute, Eufory, Oberschlesien, The Now.

Deň tretí

The Amity Affliction, Epica a Parkway Drive sú najočakávanejší interpreti záverečného dňa festivalu. Aj počas neho však vystúpia ďalší nielen slovenskí, ale i zahraniční interpreti. Počas nedele vystúpia Symfobia, Dymytry, Of Virtue, Slim To No Chance, Landless, Catastrofy, Slobodná Európa, Kreyson, Heľenine oči, The Edge of Reason.

Zrušenie C STAGEu

Stredajšia silná búrka zasiahla do príprav festivalu TOPFEST Slovakia a poškodila už takmer pripravený C stage. Hoci organizátori urobili všetko, čo bolo v ich silách, následky počasia nevedeli do otvorenia festivalových brán napraviť.

HNonline.sk - Tento víkend štartuje Topfest. Na čo sa môžu fanúšikovia  tešiť?

Intenzívne prebieha komunikácia s kapelami o alternatívnych termínoch ich vystúpení. Line-up festivalu sa tak bude priebežne aktualizovať.

Informácie pre návštevníkov

Príjazd vozidiel je možný len zjednosmernenou cestou od obce Pavlice. Po nej sa dostanete na parkovisko, z ktorého sa presuniete k hlavnému vchodu do festivalového areálu. Výjazd vozidiel z parkoviska bude zjednosmernenou cestou v smere na obec Abrahám. POZOR! Cesta z/do Pustých Úľan bude pre motorové vozidlá uzatvorená. Bude po nej premávať len kyvadlová doprava.

Osvedčené mená z Česká a Slovenska mieria na TOPFEST SLOVAKIA 2023 |  Topky.sk

Parkovisko sa otvorilo už včera o 18:00 hod a je v prevádzke do pondelka 26. júna 2023 do 14:00 hod.. Je umiestnené hneď vedľa areálu festivalu. Parkovné je v cene niektorých druhov lístkov. Na festival bude premávať kyvadlová doprava a to zo smeru Trnava aj zo smeru Galanta. Organizátori ju pripravili v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom. Autobusy budú chodiť v tridsaťminútových intervaloch v dvoch blokoch smerom do Abraháma a po polnoci naspäť. Presný harmonogram je dostupný na oficiálnej stránke festivalu www.topfestofficial.sk.

Stanové mestečko a autokemping sa otvorili takisto včera popoludní. Ich súčasťou budú kvalitné sociálne zariadenia, kontajnerové sprchy a umývarky.

Organizátori sa budú zo všetkých síl snažiť zabezpečiť bezproblémové fungovanie celej logistiky na všetkých miestach, počnúč parkoviskom, cez vstupy do areálu až po gastro zónu a najmä hudobnú produkciu.

Fanúšikom organizátori odporúčajú priniesť si so sebou ľahké a vzdušné oblečenie, keďže teploty by mali v piatok a v sobotu dosiahnuť viac ako 30°C, ale zároveň aj pršiplášte pre prípadný večerný dážď. Chýbať by nemali ani krémy s UV faktorom. Najdôležitejšou výbavou je však skvelá nálada.

Line-up TOPFEST Slovakia 2023

PIATOK

AGF Stage

14:15 STELL/\RIS

16:15 Iné Kafe

18:15 Three Days Grace

20:30 Amon Amarth

23:00 Arch Enemy

01:30 Konflikt

B Stage

13:15 Witch Hammer

15:15 FORREST JUMP

17:15 D.A.R.S.

19:30 Arakain

22:00 Traktor

00:30 Čad

02:30 Dany Moment

SOBOTA

AGF Stage

14:15 Auróra

16:15 Škwor

18:15 Caliban

20:30 Kabát

23:00 Powerwolf

01:30 Ektomorf

B Stage

13:15 Shattered Mind

15:15 LeRa

17:15 PORTA INFERI

19:30 Cocotte Minute

22:00 Eufory

00:30 Oberschlesien

02:30 The Now

NEDEĽA

AGF Stage

14:15 - Symfobia

16:15 - Dymytry

18:00 - The Amity Affliction

20:30 - Epica

23:00 - Parkway Drive

01:30 - Of Virtue

TOPFEST Slovakia 2023 | kamdomesta.sk

B Stage

13:15 - Slim To No Chance

15:15 - Landless

17:15 - Catastrofy

19:30 - Slobodná Európa

22:00 - Kreyson

00:30 - Heľenine oči

02:30 - The Edge Of Reason

Vstupenky na TOPFEST Slovakia 2023 je ešte možné kúpiť priamo na mieste už za plnú cenu.

rNUlife.sk / Andrea Čurná, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.