NuJazzDayz prinesú do Bratislavy hudobné projekty Vega Trails a Hidden Orchestra

Koncertná séria NuJazzDayz bude tento rok pokračovať ďalšími dvoma koncertami. Už vo štvrtok 15. júna vystúpi v bratislavskej Novej Cvernovke britský projekt Vega Trails.

Ide o formáciu, ktorú dal dokopy skladateľ Milo Fitzpatrick z Portico Quartet. Okrem neho je v nej aj saxofonista Jordan Smart (Mammal Hands, Sunda Arc). Ich snahou je priniesť basové a melodické elementy v čo najviac surovej forme – v štúdiu aj naživo. Ak ich nepoznáte a chcete si ich vypočuť, na značke Gondwana records im vlani vyšiel album Tremors in the Static. 

Na jeseň prinesie NuJazzDayz aj vystúpenie ďalšieho britského projektu - Hidden Orchestra. Kapela multiinštrumentalistu Joea Achesona sa taktiež predstaví v Novej Cvernovke, a to vo štvrtok 30. novembra. Toto zoskupenie naozaj napĺňa pomenovanie nujazz, kombinuje totiž prvy jazzu s elektronikou, často v ambientných polohách s výraznými bicími a perkusiami. To všetko od roku 2010, kedy debutovalo albumom Night Walks, ktorý britské BBC Radio 1 v tom čase označilo ako album mesiaca. 

V prípade Hidden Orchestra ide o akýsi virtuálny orchester, čo vyplýva z toho, ako skladby vznikajú. Jednotlivé party totiž hosťujúci muzikanti nahrávajú samostatne a až následne ich Acheson skladá vo svojom štúdiu, momentálne v anglickom Brightone. Na Slovensku je táto formácia dobre známa, koncertovala na Pohode a v rámci festivalu NouveauNu v Bratislave a Košiciach. Slovenskému publiku sa predstavia po 10 rokoch.  

Lístky na oba koncerty sa už predávajú v sieti Tootoot. Koncertnú sériu NuJazzDayz, ktorej tohtoročná edícia odštartovala v apríli vystúpením švédskeho muzikanta Jay-Jaya Johansona v kultúrnom priestore P*AKT v Bratislave, z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia (FPU).

FB eventy: https://www.facebook.com/events/920440815740721

https://www.facebook.com/events/974107017264156/

Predpredaj: https://tootoot.fm/sk/628b351c83b05c06c8f067e5

rNUlife.sk / Ján Papač, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.