Česká kapela něco něco vydáva singel a videoklip Obrysy ako ochutnávku z pripravovaného tretieho albumu

„To, co bylo dřív, nemá s tím, co je teď, nic společný. Kým jsme byli dřív, nemá s tím, kdo jsme teď, nic společný,“ nesie sa text v Obrysoch, prvom singli z pripravovaného albumu českej kapely něco něco.

Obrysy reflektujú zdieľanú životnú skúšenosť – pocit, že sa veci okolo i my sami veľmi rýchlo meníme. A priznávajú i určité obavy z budúcnosti.

„Zmena ale nemusí byť nutne zlá. Veta Kým sme boli predtým, nemá s tým, kto sme teraz, nič spoločného, môže obsahovať i množstvo úľavy alebo dokonca radosti z pozitívnej premeny,“ vysvetľuje autorka textu a speváčka Alžběta Trusinová.

Zatiaľčo druhá platňa něco něco s názvom Útržky hovorila o hľadaní miesta vo svete, chystaný štúdiový počin s prostým názvom Třetí prináša jasnú správu, že si svoju cestu hudobníci a partneri v živote našli. Vyzretosť, ukotvenosť a sebaistota sú rozpoznateľné v hudbe i texte. Námet sa v Obrysoch stretáva s prevedením, výslednú atmosféru podtrhuje jednoduchý pixel-artový videoklip s nádychom melanchólie.

Alt pop s prímesou tanečnej hudby i elektroniky mixuhe speváčka Alžběta Trusinová a spevák a gitarista Tomáš Tkáč syntezátormi a post-punkovou gitarou. Obrysy sa nahrávali v pražskom štúdiu Golden Hive, za bicie si sadol bubeník Jakub Švejnar (KIN, Uthando, Dust In The Groove..).

Zdroj: Hana Pololániková

Doterajšia diskografia něco něco zahrňuje albumi Začíná (2020) a Útržky (2021). Oba boli vydané vo vydavateľstve Divnosti, Útržky boli nominované na ceny Vinyla a Apollo. Něco něco odohrali desiatky klubových a festivalových koncertov v Českej republike i na Slovensku.

V najbližšej dobe vystúpia 25. 5. na festivale Dobrý den Kociánko v Brně, v júni sa chystajú na Party ve Františkánů do Kadaně, u:fest v Rožnově pod Radhoštěm, festival Holostok a pražský Metronome festival. Behom leta majú namierené napríklad na Šrámkovu Sobotku, Povaleč, Krásný Ztráty Live či festival v Mikulove.

Album Třetí vychádza v októbri 2023 vo vydavateľstve Divnosti.

Multilink: https://songwhip.com/neconeco/obrysy

Obrysy WAV/MP3: https://bit.ly/Obrysy_MP3_WAV

https://neconeco.online/

https://www.instagram.com/neconecokapela

https://www.facebook.com/neconecokapela

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.