Potraviny so Značkou kvality na veľtrhu Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe

Návštevníci 29. ročníka medzinárodného veľtrhu gastronómie Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe od štvrtka do nedele 23. apríla uvidia prezentácie slovenských producentov potravín, ktorých produkty sú držiteľmi Značky kvality. V stánku Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v hale D budú môcť tieto kvalitné slovenské produkty aj ochutnať.

"Som veľmi rád, že po viacročnej prestávke má Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR svoje zastúpenie medzi vystavovateľmi na veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Ministerstvo prevzalo nad ním záštitu s cieľom upriamiť pozornosť na naše kvalitné slovenské potravinárske produkty, a predovšetkým na držiteľov Značky kvality, ktorí budú počas všetkých výstavných dní prezentovať svoje potraviny práve v našom rezortnom stánku," uviedol na slávnostnom otvorení veľtrhu dočasne poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan.

Značka kvality SK | .Ochutnaj #praveslovenske

"Naším dlhodobým a prioritným cieľom je prezentácia a informovanie verejnosti o potravinárstve, ako aj o jeho súčasti - národnom programe Značka kvality, ktorej je aktuálne venovaná mediálna kampaň a chceme ju účasťou na tomto veľtrhu podporiť," zdôraznil.

Doplnil, že označenie potravín Značkou kvality pomáha spotrebiteľovi zorientovať sa v množstve ponúkanej potravinárskej produkcie a upriamuje jeho pozornosť k výrobkom, ktoré sú domáce, kvalitné a výnimočné.

ZNAČKA KVALITY | MÄSOVÝROBA GAŠPARÍK

Agrorezort podľa neho považuje Značku kvality za kľúčový nástroj na zviditeľnenie domácich kvalitných výrobkov, ktorý posilňuje ich konkurencieschopnosť na domácom trhu.

V súčasnosti je podľa MPRV Značkou kvality označených 1130 výrobkov od 227 výrobcov. Najväčšie zastúpenie majú pekárenské, mliečne a mäsové výrobky. Ostatné zasadnutie komisie na posúdenie výrobkov a udelenie Značky kvality bolo vo februári tohto roka. Aktuálne je otvorená výzva na prihlásenie výrobkov na udelenie a predĺženie Značky kvality, ktorá trvá do 31. mája 2023. Nové ocenenia odovzdá rezort v auguste na výstave Agrokomplex.

Bratislava už onedlho zažije skvelé kuchárske exhibície

rNUlife.sk / Informoval o tom odbor komunikácie MPRV SR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.