V bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava vystúpi balet Charkovského národného divadla

V Divadle P. O. Hviezdoslava v hlavnom meste sa v stredu 22. februára uskutoční koncert sólistov a tanečníkov baletu Charkovského národného divadla opery a baletu Mykoly Lysenka. Podujatie pripomína "smutné prvé výročie" napadnutia Ukrajiny Ruskom.

"Je pre mňa cťou, že môžeme spoločne vyjadriť podporu občanom vojnou sužovanej Ukrajiny. Rovnako apelovať, že sloboda a nezávislosť každej jednej krajiny je dôležitá," povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je hlavným organizátorom podujatia.

Pripomenul v tejto súvislosti pomoc samosprávneho kraja ukrajinským utečencom, napríklad vo forme dvoch všeobecných ambulancií, ktoré pre nich BSK otvoril v Zdravotnom stredisku na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke.

Charkovský baletný súbor, ktorý našiel útočisko v humanitnom centre v Gabčíkove, vystúpi pre odídencov z Ukrajiny, ako aj ľudí, ktorí sa podieľajú na ich podpore, bez nároku na honorár.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.