Tržby najväčšieho výrobcu luxusu LVMH vzrástli tento rok rekordne!

Francúzsky koncern LVMH, najväčší výrobca luxusných tovarov na svete, zaznamenal za prvých deväť mesiacov tohto roka rast tržieb o viac než štvrtinu. K vysokým tržbám spoločnosti dopomohol dopyt po luxusných produktoch v USA, Japonsku, ale aj v Európe.

Koncern oznámil, že za obdobie od januára do konca septembra dosiahol celkové tržby v objeme 56,5 miliardy eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 28 %. Rast tržieb na organickej báze dosiahol 20 %, pričom za 3. kvartál predstavoval 19 %.

Tržby podporil "solídny dopyt po luxusnom tovare v USA, Japonsku a Európe, ako aj zotavenie cezhraničného cestovného ruchu," uviedla spoločnosť. Z jednotlivých segmentov najvýraznejšie vzrástli tržby v divízii módy a kožených výrobkov, kde rast dosiahol 31 %. Nasledovali divízia vín a alkoholických nápojov a divízia hodiniek a klenotov. V obidvoch prípadoch sa tržby za deväť mesiacov zvýšili medziročne o 23 %. Tržby v divízii parfumov a kozmetiky vzrástli o 19 %.

Bernard Jean Étienne Arnault je francúzsky obchodný magnát, investor a zberateľ umenia. Je spoluzakladateľom, predsedom a výkonným riaditeľom spoločnosti LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, najväčšej spoločnosti na výrobu luxusného tovaru na svete. Multimiliardár Arnault, je podľa správy Forbes z roku 2022 jedným z najbohatších ľudí na svete. Bernard Arnault už v máji 2021 uzatváral stávku vo výške 538 miliónov dolárov na dopyt po luxusnom tovare a prudko rastúce akcie LVMH! Tržby LVMH vzrástli len v treťom kvartály (3Q) tohto roku v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku o 22%, napriek obavám z globálnej recesie v dôsledku luxusných nákupov amerických turistov v Európe. Trh očakával rast tržieb LVMH o 16 % (Bloomberg) Foto: Christophe Morin/Bloomberg

Francúzska spoločnosť dodala, že so súčasným tempom rastu počíta aj v nasledujúcom období. Zároveň však uviedla, že bude pokračovať v kontrole nákladov a v selektívnom investovaní.

rNUlife.sk / TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA a portálu RTTNews / titl.foto: Jeweller

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.