Ľubo Burgr a Peter Lipa sa spojili v skladbe Píseň s textom Jaroslava Seiferta

Hudobník a skladateľ Ľubo Burgr (Ali Ibn Rachid, Požoň Sentimentál, Divadlo SkRAT...) pripravuje nový album spoluprác s názvom Burgr &. Tento týždeň z neho zverejnil prvú ochutnávku - avantgardnú skladbu s presahom do rôznych žánrov, v ktorej nestor slovenského jazzu prednáša intímny text slávneho českého básnika.

Autorom hudby je Ľubo Burgr, text Jaroslava Seiferta so sebe vlastným nadhľadom spieva Peter Lipa, ktorý v závere predvádza aj svoje typické vokálne kreácie. Gitary nahrali Daniel Hurtuk a Matúš Jakabčic a bicie Dalibor Burgr. O mix a mastering sa postaral Majo Džubák a video plné hračiek a krútiacich sa predmetov nakrútil Braňo Špaček.

Album Burgr & bude v digitálnej verzii dostupný v novembri a LP platňa vyjde v decembri tohto roku pod hlavičkou vydavateľstva VLNA Records.

Nahrávka je koprodukciou Ľuba Burgra a viacerých prizvaných slovenských interpretov a autorov. Zaujímaví hostia a experimentálny prístup priniesil deväť originálnych piesní, ktoré zaujmú nielen invenčným hudobným prevedením, ale aj rôznorodým výberom textov.

Okrem Petra Lipu na albume spolupracovali aj Ivan ŠtrpkaRobert RothJuraj BartošMiroslav TóthRentipZuzana PiussiZdenka KvaskovaJán VišňovskýDJ SpinhandzJozef Šarišský a spomínaní hudobníci Daniel Hurtuk, Matúš Jakabčič, Dalibor Burgr a majster zvuku Majo Džubák.

rNUlife.sk / TS Peter Šulej, VLNA

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.