Vo veku 73 rokov zomrela hviezda Pomády Olivia Newton-John

Po dlhej a ťažkej chorobe zomrela v pondelok (8.8.) austrálska herečka a speváčka Olivia Newton-John. Mala 73 rokov. Potvrdila to jej manžel John Easterling vo vyhlásení, píše CNN.

Blízki zverejnili príspevok so smutnou správou na sociálnych sieťach. Píšu, že herečka skonala na svojom ranči v južnej Kalifornii. V posledných hodinách života bola pri nej jej rodina.

„Olivia je už viac ako 30 rokov, počas ktorých zdieľala svoju cestu v boji s rakovinou prsníka, symbolom víťazstva a nádeje,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Olivii Newton-John lekári diagnostikovali rakovinu prsníka prvýkrát v roku 1992, krátko po smrti jej otca. Ochorenie sa vrátilo aj v roku 2013 a potom aj v roku 2017. V rozhovore pre The Guardian z roku 2020 povedala: „Nevnímam sa ako chorá na rakovinu. Rozhodla som sa, že to nebudem vnímať ani ako boj, pretože nemám rada vojnu. Nerada bojujem, nech je to kdekoľvek - či už je to vonku, alebo skutočná vojna v mojom tele. Rozhodla som sa, že to tak nebudem vidieť. Chcem svoje telo zdravé a dostať ho späť do rovnováhy.”

Hviezda Pomády (Grease)

Svoju filmovú kariéru odštartovala v roku 1965 muzikálovou komédiou Funny Things Happen Down Under.

Newton-John bola aj populárnou country speváčkou, a to už koncom 70. rokov. No jej postava austrálskej stredoškoláčky Sandy v legendárnom filmovom muzikáli Pomáda (Grease) z roku 1978 bola prelomová.

Zahrala si tu po boku Johna Travoltu, s ktorým naspievala niekoľko svetoznámych duetov.

Zaujímavosťou je, že v čase nakrúcania mala 29 rokov. Po nevídanom úspechu v tomto filme si zahrala ešte v hudobnej rozprávke Xanadu (1980) a v komédii Dvaja podobní / Nebeský pár (1983) sa opäť objavila po boku Johna Travoltu.

Potom sa venovala už len muzikálom na Brodwayi a svojej speváckej kariére.

rNUlife.sk / Zdroj: tvnoviny.sk/ AP / Photo/Esteban Felix, titl.foto: ABC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.