Začal sa Smart Cities Summit, prvý ročník spoločnej konferencie Smart Cities klubu a denníka SME

Súčasťou podujatia (31. mája 2022), nad ktorým rezort diplomacie prevzal záštitu, bol podpis memoranda o spolupráci medzi slovenským občianskym združením na podporu inteligentných miest Smart Cities klub a rakúskym Kompetenčným centrom Smart Cities - Aspern Seestadt Wiens, ktorý realizuje jeden z najväčších európskych projektov rozvoja inteligentného mestského centra.

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková dnes otvorila Smart Cities Summit, prvý ročník spoločnej konferencie Smart Cities klubu a denníka SME.

Som rada, že sme sprostredkovali prvý kontakt medzi platformami inteligentných miest vo Viedni a na Slovensku. Podpora ministerstva zahraničných vecí prináša hmatateľné výsledky nielen sprostredkovaním skúseností zo zahraničia, ale aj propagáciou slovenských riešení vo svete. Spolupráca so Smart Cities klubom je súčasťou ponuky ekonomickej diplomacie  pre slovenské  regióny,“ skonštatovala Ingrid Brocková.

Konferencia „Slovensko na ceste k Smart Cities“ je originálnou platformou na výmenu skúseností a spoluprácu verejného a súkromného sektora, ako aj občianskej spoločnosti pri príprave stratégií a programov v oblasti inteligentných miest. Inovatívne prístupy k ochrane životného prostredia, optimalizácia dopravy, ale aj zvýšenie bezpečnosti občanov využitím digitálnych technológií a lepšieho plánovania sú dynamicky rozvíjajúcim sa trhom. Prvoradým cieľom je zvýšenie kvality života občanov a znižovanie negatívnych vplyvov spoločnosti na životné prostredie.

„Globálne otepľovanie, pandémia, ruská agresia, ktorá mení energetickú a surovinovú mapu sveta, sú globálne výzvy, ktoré si vyžadujú inovatívne riešenia na úrovni miest,“ dodala štátna tajomníčka.

Archív Smart City Summit 2021

rNUlife.sk / Komunikačný odbor MZVaEZ

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.