Huawei predstavuje prelomové technológie na dosiahnutie uhlíkovej neutrality

  • Spoločnosť Huawei predstavila prelomové technológie, ktoré vyvinula na budovanie nízkouhlíkovej inteligentnej spoločnosti
  • Huawei sa snaží globálne poskytovať čistú solárnu energiu integráciou digitálnych technológií a technológií výkonovej elektroniky a zároveň podporovať digitálny a inteligentný rozvoj odvetvia fotovoltiky

Huawei aktívne podporuje 140 krajín a regiónov, ktoré sa zaviazali k uhlíkovej neutralite a zúčastňuje sa opatrení v oblasti klímy a zároveň urýchľuje prijímanie zelenej energie prostredníctvom neustálych technologických inovácií, čím pomáha krajinám dosahovať uhlíkovo neutrálne ciele.

V reakcii na enviromentálne politiky v Európe Huawei pokračuje v inováciách a spolupráci s miestnymi partnermi na poskytovaní čistej energie pre rozvoj s nízkymi emisiami uhlíka, čo umožňuje inteligentnejší, ekologickejší a lepší život pre ľudí v regióne.

Spomedzi zariadení po celom svete spoločnosť Huawei prevádzkuje najväčšiu európsku poľnohospodársku fotovoltaickú elektráreň v Nemecku, ktorá sa môže pochváliť inovatívnym fotovoltaickým systémom pozostávajúcim z bifaciálnych panelov a reťazových invertorov, ktoré generujú čistú energiu a zároveň umožňujú poľnohospodársku produkciu.

Znížením vyparovania pôdnej vody pomocou solárnych panelov Smart PV Solution od Huawei pomáha fotovoltaická elektráreň s výkonom 2,2 GW v Qinghai v Číne obnoviť vegetáciu a zlepšiť ekologické prostredie.

Vďaka 300 MW fotovoltaickej elektrárni v Jujuy v Argentíne už miestna vláda nepotrebuje nakupovať elektrinu z iných provincií, čím dosahuje sebestačnosť vo výrobe elektriny.

Do 31. decembra 2021 pomohla technológia FusionSolar od Huawei zákazníkom vygenerovať 482,9 miliardy kWh zelenej energie a ušetriť približne 14,2 miliardy kWh elektrickej energie. Výsledkom tohto úsilia je zníženie emisií CO2 o takmer 230 miliónov ton, čo zodpovedá vysadeniu 320 miliónov stromov.

Huawei pokračuje v integrácii AI a cloudových technológií na podporu digitálnej a inteligentnej transformácie fotovoltických odvetví a priemyslu skladovania energie a zároveň zlepšuje efektivitu prevádzky a údržby a znižuje náklady. Smart I-V Curve Diagnosis 4.0 spôsobil revolúciu v tradičných metódach prevádzky a údržby.

Skladovanie energie hrá dôležitú úlohu pri výrobe, prenose, distribúcií a spotrebe elektriny v rámci systému čistej energie. Riešenie na ukladanie energie (ESS) slúži ako rezerva energie a zároveň regulátor a stabilizátor siete, čím poskytuje cenné zdroje pre reguláciu frekvencie. Nové produkty pre komerčný a priemyselný (C&I) sektor podporujú nízkouhlíkový rozvoj vo všetkých odvetviach.

Údaje z viacerých globálnych projektov ukazujú, že inteligentné fotovoltické riešenia Huawei môžu výrazne zvýšiť výrobu energie a pomôcť zákazníkom skrátiť dobu návratnosti investícií. Všetky tieto riešenia v oblasti fotovoltaiky, zelenej energie ale aj uhlíkovej neutrality predstavila na veľtrhu Intersolar 2022.

rNUlife.sk / TS Huawei

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.