Cena európskeho občana 2022

Aj tento rok Európsky parlament udeľuje Cenu európskeho občana za výnimočné výkony v oblasti podpory vzájomného porozumenia a užšej integrácie medzi občanmi členských štátov EÚ.

Európsky parlament udeľuje ocenenie za výnimočný prínos v týchto oblastiach:

• projekty podporujúce lepšie vzájomné porozumenie a užšiu integráciu medzi občanmi členských štátov alebo cezhraničnú či nadnárodnú spoluprácu v rámci Európskej únie,
• projekty zahrňujúce dlhodobú cezhraničnú alebo nadnárodnú kultúrnu spoluprácu, ktorá prispieva k posilneniu európskeho ducha,
• projekty, ktoré súvisia s aktuálnym európskym rokom (ak je to možné),
• projekty, ktoré sú konkrétnym prejavom hodnôt zakotvených v Charte základných práv Európskej únie.

O Cenu európskeho občana sa môžu uchádzať samotní občania, skupiny občanov, združenia alebo organizácie v súvislosti s projektmi, ktoré zrealizovali, alebo na ňu môžu nominovať iného občana, skupinu, združenie alebo organizáciu.
Právo predkladať nominácie majú aj poslanci Európskeho parlamentu, pričom každý poslanec môže predložiť jednu nomináciu ročne.

Prihláste sa alebo niekoho nominujte TU Termín prihlasovania je tento rok do 18. apríla.

V predchádzajúcich rokoch cenu za Slovensko získal projekt Zmúdri, Olympiáda Ľudských práv, Divadlo z pasáže, fotograf Šymon Kliman, predsedníčka Ligy proti rakovine Eva Siracká, kultúrny a spoločenský zväz Csemadok či bloger Ján Benčík.

rNUlife.sk / Európsky parlament Kancelária na Slovensku

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.