Multižánrový Festival Colour Meeting pozýva do Poličky na dobrú hudbu i divadlo z celého sveta

Hudobníci a divadelníci z dvanáctich krajín privíta už osemnácty ročník multižánrového festivalu Colour Meeting v dňoch 23. - 24. júla v českom historickom mestečku Polička, v okrese Svitavy v Pardubickom kraji. Medzi inými vystúpia Iva Bittová s Dunajom, Monika Načeva & Zdivočelí koně, Květy, Hrubá hudba, Nauzea Orchestra, a tiež hviezdy world music ako Lina_Raül Refree, ktorí predstavili portugalské fado v nových umeleckých súvislostiach, speváčka a herečka Liraz alebo škótska hráčka na dudy Brìghde Chaimbeul s doprovodom huslistu Aidana O’Rourke.

Festival rozozvučí nielen tradičný park "u hradeb", ale takisto námestie či kostol sv. Jakuba Většího.

„Hudba dua Lina_Raül Refree je tak výnimočná, že mi bolo hneď jasné, že potrebuje aj taký výnimočný priestor. Kostol sv. Jakuba Většího, v ktorého veži sa narodil známy český skladateľ Bohuslav Martinů, takým reprezentačným priestorom určite je. Bol by som rád, keby sa uvádzanie koncertov na ďalších zaujímavých a nevšedných koncertných miestach stalo pre Colour Meeting novou tradíciou,“ hovorí umelecký riaditeľ festivalu Dušan Svíba.

Ďalej sa predstavia taliansko - peruvijské duo Cacao Mental, maskovaná maďarská šestica  Decolonize Your Mind Society, Duo Ruut, unikátny projekt dvoch hudobníčok hrajúcich spoločne na jeden nástroj, estónsku citaru, poľsko - čínska hudobníčka Ai Fen a pesničkárka Alen.

Colour Meeting predstaví mimo iných aj slovenského rappera Fvck_Kvlt s hosťujúcou rapperkou Arletou, elektro hudobníkov HRTL a Lotus Wash či mestské country v podaní Dingo.

Chýbať nebudú ani divadelné predstavenia v podaní Divadla Víti Marčíka či My kluci, co spolu chodíme. Organizátori pozývajú tiež na predstavenia, ktoré sú zdarma. Vystúpia Holektiv, Studio Damúza a Sleď pod kožichem.

Vstupenky na festival Colour Meeting sú k dispozícii v sieti GoOut alebo aj priamo na mieste konania festivalu. V rámci bezpečnostných opatrení Covid-19 sa môžu držitelia vstupeniek dať na mieste zdarma otestovať.

VIAC na : www.colourmeeting.cz

www.facebook.com/events/742472099803106

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.