KTO JE JUSTIN BIEBER? RODINA Z JUŽNEJ GEORGIE UKAZUJE, AKO SA ŽIJE BEZ MODERNÝCH TECHNOLÓGIÍ

Život bez internetu, televízie, počítačov či smartfónov? Pre väčšinu dnešnej populácie niečo nepredstaviteľného. O to viac, ak ide o USA, krajinu priam zasľúbenú moderným technológiám. I tam ale existujú výnimky. Jedným takým príkladom je rodina Plathovcov, ktorej život mapuje reality show Vitajte u Plathovcov (Welcome to Plathville) nový program stanice TLC

Plathovci sú deväťčlenná rodina, ktorá žije v južnej Georgii. Patrí do nej dispečer Barry so svojou manželkou, liečiteľkou Kim a ich sedem detí – Ethan, Hosanna, Micah, Moriah, Lydie, Isaac, Amber, Cassie a Mercy.  Ich výchova bola od počiatku založená na silnej náboženskej viere, zároveň boli smerovaní tak, aby neprepadli závislosti na moderných technológiách.

Preto nemá rodina televízor, naviac rodičia prísne kontrolujú množstvo času, ktorý môžu deti stráviť na počítači. Obmedzený prístup na internet znamená, že deti mimo iného nikdy nepočuli o svetoznámom spevákovi Justinovi Bieberovi. Miesto toho sú po väčšinu voľného času vonku. Predovšetkým na rodinnej farme, kde pomáhajú hospodáriť.

Má to však aj svoje výhody. Napríklad zamedzenie závislosti na moderných technológiách, zníženie sociálnej izolácie, rozvoj kreativity myslenia či zručnosti. Na druhej strane absencia moderných technológií v živote človeka prináša i nevýhody, ako je zložitejší prístup k informáciám či pomalšie rozvíjanie komunikačných schopností.

Nie všetci sú ale v tomto smere v rodine za jedno. S názormi svojich rodičov na využívanie moderných technológií vôbec nesúhlasí dcéra Plathovcov Moriah. A to nie je všetko! Rozruch vyvolal i Ethan, ktorému zachutila limonáda, ktorú vyskúšal na popud svojej manželky Olivie po prvý krát vo svojich 21 rokoch, pretože ju mal podobne ako jeho súrodenci od rodičov v detstve zakázanú.

Sú doterajšie princípy v rodine Plathovcov v ohrození? Sledujte reality show Vitajte u Plathovcov (Welcome to Plathville) vždy v pondelok o 20tej na programe TLC.

rNUlife.sk / TLC PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.