Bratislava privíta Golden Age Festival 2021

V septembri sa Bratislava pomyselne premiestni v čase do 20. až 40. rokov minulého storočia, do kolísky jazzu - New Orleansu či legendárneho Cotton Clubu v Harleme v New Yorku. V sobotu 18. septembra 2021 sa vo Veľkom koncertom štúdiu Slovenského rozhlasu uskutoční 7. ročník medzinárodného festivalu autentického tradičného jazzu a swingu.

V období tzv. zlatej éry jazzu („Golden Age“) (1920-1950) znel ulicami miest a nočných klubov ragtime, hot-jazz, dixieland, swing či boogie-woogie. A práve tieto žánre budú znieť v autentickej interpretácii troch svetovo uznávaných hudobných zoskupení. Na záver skvelá improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich!

Golden Age festival je jediný medzinárodný festival na Slovensku, ktorý sa zameriava na autentickú interpretáciu hudby z počiatkov vzniku jazzu, jeho tzv. zlatej éry (Golden Age). Zoskupenia, ktoré organizátori na festival pozývajú, sú vyberané s veľkými nárokmi na kvalitu. Tento rok za môžu návštevníci tešiť na účinkujúcich z USA, Francúzska, Čiech a Slovenska. Po koncertoch nasleduje už tradičná improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich, ktorá sa teší veľkej obľube poslucháčov, ale aj samotných hudobníkov.

Program: 
19.00 Fats Jazz Band (SK)
20.15 Orignální pražský synkopický orchestr (CZ)
21.30 Hot Sugar Band (FR) feat. Nicolle Rochelle (FR, USA)

Na záver skvelá improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich

Riaditeľ festivalu Ladislav Fančovič, klavírny virtuóz medzinárodným renomé a saxofonista  o siedmom ročníku festivalu povedal: „Získať na festival tak vyťažené a populárne teleso akým je Hot Sugar Band z Francúzska, je pre organizátora veľkým zadosťučinením. A ešte väčšia radosť nastáva, keď sa dozviete, že s nimi môže pricestovať aj fantastická speváčka a tanečnica Nicolle Rochelle pochádzajúca z USA. Keď ich počúvate a zavriete oči, naozaj sa v duchu prenesiete doprostred deja v nabitom harlemskom Cotton Clube.

A ako to neraz býva, všetko zlé je na niečo dobré. Práve vďaka pandémii máme tento rok možnosť konečne do Bratislavy po rokoch priniesť legendárny Originální Pražský Synkopický Orchestr, pretože v čase konania nášho festivalu by z pracovných dôvodov nikdy nemohli prísť. Ale pandémia zmenila zabehané termíny, a preto sa nesmierne tešíme, že k nám prinesú čistokrvný najstarší jazz z dvadsiatych rokov.

OPSO hrá vo vynovenej zostave, nad ktorou drží mentorskú ruku jeho zakladateľ, Pavel Klikar. Žiaľ, zo zdravotných dôvodov nebude môcť Klikar prísť, ale jeho odkaz prinesie nová generácia skvelých hudobníkov.

Trojicu účinkujúcich už tradične uzavrie hostiteľský orchester Fats Jazz Band, ktorý tento rok oslavuje 10. výročie od založenia. Nástroje všetkých troch účinkujúcich sú na naše nesmierne potešenie originálne kúsky z 20. až 40. rokov, čo je dnes už naozaj veľká rarita. Sme nesmierne radi, že má festival opäť line-up vystavaný z dokonale dobovo autentických orchestrov a ďalej tak môžeme prinášať túto hudbu na Slovensko v  podobe, v akej to je výnimočné aj v celosvetovom meradle.“ dodal Fančovič.

Fb event

Vstupenky za 24€ - 18,- Eur študenti, seniori a ZŤP s platným preukazom

Kapacita 200 divákov

Pri návšteve podujatia treba splniť aktuálne podmienky pre návštevy hromadných podujatí podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre aktuálne údaje sledujte Facebookovú stránku festivalu. V prípade, že FB nemáte a potrebovali by ste aktuálne info, môžete nás kontaktovať na adrese manager@fatsjazzband.com.

V prípade, že by bolo podujatie z akýchkoľvek príčin zrušené, budeme Vám komunikovať náhradný termín prostredníctvom e-mailu, cez ktorý ste si zakúpili lístok. Ak Vám nový termín nebude vyhovovať, vstupné Vám bude vrátené na účet, z ktorého bol lístok kúpený.

rNUlife.sk / Golden Age Festival

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.