Pozoruhodná mladá domáca hudba v podaní Obligatne vydáva prvý singel z pripravovaného debutového albumu

V piatok 20. augusta vychádza prvý singel z pripravovaného debutového albumu trojčlennej hudobnej skupiny Obligatne z Brna, za ktorým stojí slovenská pesničkárka, speváčka a gitaristka Kristína Mindová v česko - slovenskom projekte.

Pôvodne sólový "bedroom" projekt Kristíny Mindovej bol nedávno rozšírený o basgitaristu Štefana Havla a bubeníka Jana Čumu. V novej zostave je letargický prejav nežnosti a sklamania podporený sviežou rytmikou, pohrávajúci sa v rovinách jazzu aj soulu a držiaci spev a nevšedné gitarové harmónie na povrchu kompaktného a moderného zvuku, o ktorý sa postaral Tomáš Suchánek.

Skladbu Bledá Tvár zachytil Ján Smutný, ktorý je zároveň gitaristom druhého Čumovho projektu mmnk. Výsledok prináša horkosladkú spoveď speváčky, ktorá hľadá pochopenie a vlastné porozumenie bezcitného sveta a vo svojom výraze necháva presvitať jemné lúče nádeje.


Pieseň vychádza ako predzvesť prvej dosky Monológ Spásy, ktorú v prvej polovici budúceho roka vydá brnenský label Kabinet Records, stojaci tiež za albumami Bare Escape alebo tryo. Obligatne práve dokončujú svoju prvú slovenskú tour a majú za sebou úspešné vystúpenia na festivaloch Okolojeles alebo Zlatá Chemie v Prahe. Do konca leta ich môžete zastihnúť napríklad 27. augusta na Moody Moon Noize v Mariánskych Lázních alebo 4. septembra Na Salaši spoločne so spriatelenou kapelou Chief Bromden vo Tvarožné Lhote.

rNUlife.sk / TS Tereza Odehnalová, Foto: Alex Orsagová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.