BRATISLAVA HOT SERENADERS A MILAN LASICA: JA SOM OPTIMISTA (UŽ 20 ROKOV).

Unikátny slovenský orchester so svetovým renomé – Bratislava Hot Serenaders je na scéne už 30 rokov, čo je dôkazom nielen optimizmu a kvality, ale aj vytrvalosti a zanietenia jeho členov a umeleckého vedúceho, vynikajúceho slovenského trubkára Juraja Bartoša.

Prvý koncert odohralo toto hotjazzové hudobné teleso v máji roku 1991. A okrúhle výročie sa patrí patrične osláviť. V tomto prípade dokonca nielen jedno; orchester zároveň oslavuje dvadsaťročnú spoluprácu s legendárnym Milanom Lasicom, ktorú v roku 2001 odštartoval spoločný projekt s názvom Ja som optimista. V tomto predstavení Milan Lasica spolu s hosťami spomínal na starú Bratislavu a odzneli piesne, ktoré preslávil doyen slovenskej populárnej hudby František Krištof Veselý. V tom istom roku vznikol aj rovnomenný album, ktorý získal platinovú platňu v rámci všetkých hudobných žánrov na Slovensku.

Juraj Bartoš a Milan Lasica (Foto: Ctibor Bachratý)

V nedeľu 18. júla orchester Bratislava Hot Serenaders spolu s Milanom Lasicom odohrá koncert pod príznačným názvom Ja som optimista (už 20 rokov) – ako inak, symbolicky v Štúdiu L+S.

Súčasťou koncertu bude aj retrospektívna výstava fotografií dvorného fotografa orchestra Ctibora Bachratého. Vznikali priebežne počas celej existencie Bratislava Hot Serenaders a nechýbajú medzi nimi ani snímky zo spomínaného predstavenia v Štúdiu L+S. Ctibor Bachratý je aj autorom titulnej fotografie – portrétu Milana Lasicu na albume Ja som optimista.

A nie je to všetko – čerešničkou bude počas koncertu aj uvedenie do života novej LP platne s názvom Keď sa raz zídeme. Verme, že optimizmus a nasadenie vydrží umelcom ešte veľmi dlho, zvlášť v časoch, keď oblaží čo i len kvapka kvalitného umenia.

www.facebook.com/hotserenaders
www.serenaders.sk

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.