Festival Metronome Prague sa tiež presúva zas až o rok

Po zvážení všetkých okolností súvisiacich s pandémiou covid-19 sa aj organizátori festivalu Metronome Prague rozhodli odložit ho až o rok. Prebiehať by mal v dňoch 23. - 26. júna roku 2022.

Aj napriek tomu, že sa situácia mierne zlepšuje, pribúdajú aj počty zaočkovaných, nedostatok času do pôvodne plánovaného júnového termínu konania festivalu, čo znemožňuje dokončenie práce a finišovanie so samotným usporiadaním festivalu a line upom na takto rozsiahlom medzinárodnom projekte. Doteraz zakúpené vstupenky zostávajú samozrejme aj naďalej v platnosti.

„V túto chvíľu, iba necelé tri mesiace pred pôvodne plánovaným ‚štartovným výstrelom‘ aktuálne preloženého ročníku festivalu, nie je možné s plnou zodpovednosťou zostaviť program, ktorý by zachoval resp. posunul vysoko nastavenú "pomyselnú latku" Metronome Prague a zaistil pre návštevníkov i účinkujúcich dokonalý komfort, na ktorý si behom predchádzajúcich ročníkov zvykli,“ uviedol usporiadateľ David Gaydečka.

Ešte len piaty ročník Festivalu Metronome Prague sa mal uskutočniť pôvodne vlani 17. až 19. júna na pražskom Výstavišti, usporiadatelia ho po vypuknutí pandémie koronavírusu preložili najprv na jeseň, a to 17. až 19. Septembra. Kvôli pretrvávajúcej neistote z toho, ako sa bude situácia s usporadúvaním podobných veľkokapacitných akcií vyvýhať, ho následne opäť presunuli na tento rok v termíne 17. až 19. júna.

Zatiaľ posledný ročník pomerne nového pražského hudobného festivalu sa konal v roku 2019

„Ukázalo sa však, že ani tohtoročná pretrvávajca pandemická situácia usporadúvaniu veľkých hudobných akcií nepraje. Svoje tohtoročné presunuté ročníky už oficiálne zrušilo množstvo veľkých a významných svetových hudobných a kultúrnych akcií, vrátane jedného z najstarších a najväčších v Glastonbury, kde sa oslava festivalových 50tin nebude konať ani tento rok. Ďalšie tento nepopulárny a pomaly až likvidačný krok čaká. Dôvodov je hneď niekoľko, a všetky prekračujú zemepisné hranice. Nie je isté, ako veľké budú možné povolené kapacity zhromažďovania sa v jednotlivých štátoch, alebo aké budú pre tento typ akcií presne stanovené hygienické podmienky a štandardy. Množstvo veľkých hudobných hviezd, ktoré mali letné festivaly svojou prítomnosťou aj tento rok obohatiť, už zrušili aj svoje tohtoročné turné a celkovo obmedzili verejné aktivity na nutné minimum,“ podotkol Gaydečka.

Najväčšími hviezdami plánovaného piateho ročníka festivalu Metronome Prague mali byť americký rapper Macklemore, britská skupina Underworld a americký spevák, textár a multiinštrumentalista Beck.

Viac: https://metronomefestival.cz/

rNUlife.sk / metronome pr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.