Nový filmový dokument Čo bolí, to prebolí o vzniku Modrého albumu Mira Žbirku môžu teraz podporiť aj fanúšikovia

Multiplatinový Modrý album Mira Žbirku vyšiel pred dvadsiatimi rokmi a reštartoval jeho tvorbu do nového tisícročia. Album, v ktorom je ukrytý príbeh zmierenia a hľadania nových možností znamenal pre Mekyho veľký návrat na pódiá a megaúspech skladby Čo bolí, to prebolí. Na oslavu jeho výročia sa okrem v Abbey Road štúdiu remastrovanej vinylovej a CD verzie albumu s bonusmi pripravuje aj nový dokumentárny film Čo bolí, to prebolí.

Skúsený tvorivý tím, ktorý tvoria scenárista Honza Vedral (šéfredaktor časopisu Headliner, autor životopisných kníh Miro Žbirka Zblízka a Neuveriteľný Ivan Král) a režisér Šimon Šafránek (Českým levom ocenený dokument King skate a úspešná filmová biografia Meky) chystá dokument, ktorý prezradí všetko o zákulisí vzniku zásadného albumu z roku 2001. Odhalí okolnosti  obnovenia spolupráce s Marikou Gombitovou a Kamilom Peterajom, objasní kto objavil Marthu, prečo sa Meky rozhodol dať šancu o generáciu mladším producentom a zároveň priblíži ako sa na prelome tisícročí menila populárna hudba. 

Vznik dokumentárneho filmu Čo bolí, to prebolí môžu teraz podporiť všetci, ktorí prispejú akoukoľvek sumou do crowdfundigovej kampane na Donio.cz - Link: https://www.donio.cz/modryalbum

Vyzbieraná suma bude použitá na nakrúcanie filmu, na jeho technické, personálne a produkčné zabezpečenie a aj na usporiadanie projekcie filmu, ktorej sa budú môcť zúčastniť aj prispievatelia tejto crowdfundingovej kampane. Dôležitý je aj jej charitatívny rozmer. Dvadsať percent z vybranej sumy získa Nadačný fond Janel pri Fakultnej nemocnici Královské Vinohrady v Prahe, s ktorou Miro Žbirka dlhodobo aktívne spolupracuje.

Každý prispievateľ kampane na Donio.cz získa nielen status donátora česko-slovenskej kultúry, ale aj niektorú z atraktívnych odmien, medzi ktorými sú napríklad DVD s prvou, či druhou sériou Mekyho hudobnej talk show Doupě s autogramom, alebo osobná účasť na nakrúcaní nových dielov tejto relácie, Abbey Road studios remaster LP Modrý Album s podpisom autora, podpísanú knihu textov a akordov Songbook a ďalšie raritné kúsky. V ponuke je aj výnimočný zážitok - Backstage s Mekym Žbirkom, čo je možnosť osobného stretnutia a spoločnej fotky s Mekym na niektorej z jeho akcií.

Slovenské koncerty Cinema Acoustic Tour sú preložené na nové termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti a nemenia sa ani miesta koncertov. Uskutočnia sa v historických kinách: 13.5.2021 – Prešov, kino Scala, 14.5.2021 – Martin, kino Moskva a 15.5.2021 Bratislava, Ateliér Babylon. Bratislavský koncert je už vypredaný. Pre všetkých, ktorí vydržia čakať, je pripravený špeciálny filmový bonus – zábery, ktoré nebolo možné vidieť v kinách ani v televízii. Vstupenky na:

https://www.ticketportal.sk/event/Miro-Zbirka-Cinema-Acoustic-Tour

Aktualizované info:

https://www.zbirka.cz

https://www.facebook.com/MiroZbirka/

https://www.instagram.com/mirozbirka/

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.