Kapela Sam Handwich prichádza s novým singlom, ktorým odhaľuje svoju temnejšiu tvár

Kapela Sam Handwich zverejnila nový singel GND Lift. Oproti predchádzajúcim singlom, ktoré sa venovali zákutiam gastronomického sveta, ide o zmenu. Kým klip k prvému singlu Settend vrcholil pri jedálenskom stole a druhý singel uuuuaaooo sa zas venoval mnohorakosti podôb a chutí syrových výrobkov, ktoré kapela priam naservírovala svojim fanúšikom, novinka sa venuje významu medziľudského kontaktu v temnejšom šate.

Chlapci zo Sam Handwich nezaháľajú ani počas obmedzení spôsobených koronavírusom. Štvorica mladých mužov z rôzných kútov Slovenska spojila svoje sily, aby priaznivcom súčasnej hudobnej scény priniesli naozajstný hudobný zážitok v podobe chutného akusticko-elektronického sendviču s rozmanitou príchuťou šťavnatých syntetizátorov a bohatou akustickou gitarovou oblohou doplnenou chrumkavým spevom. 

Nový singel pripomína silu, akou dvaja zamilovaní ľudia dokážu na seba vplývať a aké hlboké puto medzi nimi môže vzniknúť. Vzhľadom na uplynulý rok sú však pocity nostalgie a očakávania tiež vnútorným vyjadrením samotnej kapely, ktorej pretrvávajúca pandémia zabránila v intenzívnom skúšaní a koncertovaní. Každé možné stretnutie preto bolo pre Sam Handwich  veľkým osviežením a priniesilo im nový vietor do skladateľských aj produkčných plachiet.

Metafory v texte sú tiež kľúčom k meteorologickému nádychu nového videoklipu. Podieľal sa na ňom grafický dizajnér MAKO - Martin Mesároš, ktorého cieľom bolo vystihnúť hĺbavú atmosféru skladby a pretaviť jej zvukovú dynamiku do vizuálnej podoby. Množstvo prírodných scén dotvára komplexný zážitok zo skladby a dodáva jej nezameniteľnú šťavu, ktorú podčiarkuje podmanivý hlas speváka Martina Kadlečíka.

V tvorbe mladej slovenskej kapely Sam Handwich predstavuje tretí singel výrazný posun. Skladba GND Lift totiž rozširuje žánrový záber kapely a prináša vizuálne prepracovanejší klip. Sam Handwich cez ňu ukazuje svoju temnejšiu tvár, rozvíja hlbšie myšlienky a naznačuje úroveň rozmanitosti EP, ktoré kapela plánuje vydať v priebehu roka.

Kvality kapely potvrdzuje aj ich nedávna nominácia v kategórii Skladba roka a Objav roka v ankete Radio_Head Awards 2020. Pre tých poslucháčov, ktorých tento hudobný sendvič láka, je k dispozícii záznam z In Between Books Sessions alebo si Sam Handwich môžu prísť vychutnať možno aj osobne na pripravovaný showcase festivalu Sharpe 2021.

rNUlife.sk / TS Sam Handwich

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.