Rekordný bitcoin. Kryptomena dosiahla nové maximum

Cena kybernetickej meny Bitcoin dnes vystúpila na historické maximum 19 808 dolárov. Bitcoin tento rok posilnil o viac ako 170 percent. Spevňovanie tejto kybernetickej meny poháňa dopyt po rizikových aktívach v čase bezprecedentných fiškálnych a menových stimulov. ​Kryptomena tak prekonala rekord z roku 2017, kedy jej cena dosiahla 19 783 dolárov.

Včera okolo 16:40 SEČ si Bitcoin pripisoval 7,9 percenta na 19 325 dolárov. K jeho posilňovaniu všeobecne prispieva záujem o aktíva, ktoré sa považujú za odolné voči inflácii. Investori tiež predpokladajú, že sa kybernetické meny začnú plošne používať.Zdroj: coindesk.com

Bitcoin v posledných dňoch vstal z mŕtvych a prekonáva jeden rekord za druhým. Podľa nedávnych informácií portálu CoinDesk, najznámejšia kryptomena prekonala včera svoje historické maximum.

Najrozšírenejšia kryptomena najprv presiahla magickú hranicu 19 000 dolárov za jednotku, kedy v nasledujúcich hodinách prekonala aj rekord z decembra 2017, ktorý vtedy činil 19 511 dolárov. Následne si Bitcoin nepolepšil a v priebehu niekoľkých hodín padol o takmer 3000 dolárov.

Najnovší rekord kryptomeny padol včera. Zack Prince, výkonný riaditeľ spoločnosti BlockFi, sa na margo 19 850 dolárovej hodnoty Bitcoinu vyjadril:

„Hlavnou hybnou silou nárastu mohol byť inštitucionálny prílev, respektíve retailoví investori, ktorí v posledných týždňoch pomohli Bitcoinu rásť. Zostatky na našich retailových účtoch narástli za posledných 30 dní o viac ako 25 %.“

Podľa zdroja najznámejšie služby, sústreďujúce sa na obchodovanie s kryptomenami, Coinbase, Bitstamp, Kraken, Gemini a ItBit, k včerajšiemu dátumu zaznamenali obraty na úrovni 1,5 miliárd dolárov. Denný priemer za posledných šesť mesiacov je pritom okolo 488 miliónov dolárov.

Rekordný bitcoin. Kryptomena dosiahla nové maximum

„Služby, spôsoby obchodovania a úschovy sú podstatne sofitistikovanejšie a vyspelejšie, čo vzbudzuje dôveru v kryptomeny. Federálny rezervný systém naďalej straší svojou menovou stratégiou. Pri takomto množstve prebytočnej likvidity v systéme sa pôvodná schéma investovania do Bitcoinu iba potvrdí,“ povedal Zack Prince, výkonný riaditeľ spoločnosti BlockFi.

Bitcoin momentálne zažíva zlaté obdobie. Jeho cena sa v závislosti od rôznych búrz líši, no v každom prípade, mena s miernymi výkyvmi rastie. Jeho trhová cena bola v lete len na úrovni 8000 dolárov, pričom ešte začiatkom októbra dosahovala 10 000 dolárov. Teraz je to takmer dvojnásobok.

rNUlife.sk / ČTK 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.