Objav roka 2020? Karin Ann uzatvára svoj triumfálny debutový rok audio-vizuálnym dielom "i yearn for agony"

Karin Ann predstavila v úvode novembra featuring s českou hviezdou Benom Cristovaom. Ubehlo len pár dní a už prichádza s ďalšou novinkou. Nová skladba i yearn for agony uzatvára bohatú nádielku tohtoročných singlov z dielne Karin Ann. 18-ročný slovenský objav pracuje na debutovom EP s medzinárodným producentským tandemom v zložení Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack) a Tomi Popovič. Novinku „i yearn for agony“ sprevádza vydarený „burtonovský“ hororový videoklip, na ktorého scenári i réžii sa speváčka osobne podieľala. Po Slovensku, Česku, Maďarsku, Nemecku a Poľsku Karin Ann najnovšie boduje vo Veľkej Británii – jej singel i yearn for agony totiž v exkluzívnej premiére predstavil prestížny britský magazín Wonderland.

Skladba „i yearn for agony“ je podľa slov Karin Ann o najtemnejších zákutiach jej mysle v tom najtemnejšom období. „Bola som dlho v živote v rozpore sama so sebou. Stále som sa sama seba pýtala, prečo nemôžem byť taká, akú ma ľudia chcú mať. Všetko som si vyčítala, každú vec som v sebe stále rozoberala a riešila, a to ma priviedlo do psychických stavov, ktoré sa dajú prirovnať k agónii. A o týchto stavoch tá pieseň je,“ vysvetľuje Karin posolstvo, ktoré nesie jej najnovšia pieseň. Dúfa, že skladba by mohla prehovoriť k ľuďom, ktorí prežívajú niečo podobné. „Keby zároveň pomohla aj tým, ktorí si niečím takým neprešli, aby pochopili, aké to je, bola by som šťastná.“

www.wonderlandmagazine.com/2020/11/18/premiere-karin-ann-i-yearn-for-agony/

O Karin je známe, že na svojich videoklipoch vždy aktívne spolupracuje, prichádza s nápadmi a námetmi, ako by klip k danej piesni mal vyzerať, aby čo najvernejšie vystihol atmosféru i odkaz ukrytý v singli. V prípade jej najnovšieho klipu i yearn for agony je jej autorský vklad doposiaľ najvýraznejší spomedzi všetkých jej doterajších klipov. „Ja mám vždy dosť veľký vstup do toho, aký bude videoklip alebo o čom bude, ale teraz som sama plánovala aj tie najmenšie detaily ako napríklad prechody medzi scénami. Som veľmi spokojná s tým ako vyzerá konečný výsledok,” hodnotí Karin. „i yearn for agony je pre mňa veľmi vizuálna pieseň. Takže keď som písala scenár ku klipu, okamžite sa mi v mysli vynoril koncept, ktorý čerpá zo strašidelných príbehov, hororov a kriminálnych prípadov. Celý vizuál som koncipovala filmovo a zámerne som sa snažila, aby bolo video pre diváka mierne nepríjemné. Mám rada filmy a štýl Tima Burtona, čo tiež ovplyvnilo tento klip,“ opisuje speváčka techniku, ktorou spoločne s režisérom Michalom Kunesom Kováčom zhmotnili do obrazu naliehavú a temnú atmosféru skladby.

Karin Ann oficiálne vstúpila na scénu v marci tohto roka a napriek pandémii, ktorá ochromila hudobný priemysel sa stala jedným z najaktívnejších tohtoročných objavov na slovenskej hudobnej scéne. Počas svojho debutového roka stihla vydať 6 singlov (Ruky preč, Zrkadlo, Zavolaj mi zajtra, 3AM, Hloupej svět, i yearn for agony). Jej hudba zaujala tiež za hranicami Slovenska – v Českej republike, Nemecku, Poľsku, Maďarsku i vo Veľkej Británii. Zabodovala rotáciou klipu v nemeckej MTV, rozhovormi pre web legendárnych amerických novín The New York Times či prestížny nemecký týždenník Bild, featuringom s Benom Cristovaom a naplánovaným vypredaným poľským turné ako predskokanka úspešnej speváčky Sanah.

Ako vníma svoj debutový rok samotná Karin? „Robím veľa vecí, ale zároveň sa skoro nič nezmenilo - tým, že celým rokom sa ťahá pandémia covid-19, tak tie najväčšie zmeny ako koncerty, cestovanie alebo to, že by som mohla mať interakciu s ľuďmi, ktorí poznajú moju tvorbu a podporujú ma tvárou v tvár som ešte nezažila.” To by sa malo zmeniť vo februári 2021, kedy Karin vydá svoje debutové EP v Českej republike pod hlavičkou vydavateľstva BrainZone.

rNUlife.sk / Adriána Čahojová, Soul for Show

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.