Support Lesbiens predstavujú nový singel White Lines!

Kapela Support Lesbiens prichádza so skladbou White Lines, ktorá opisuje temné tempo nočného života v našich metropolách. Singel mal byť  pôvodne súčasťou koncertných setov počas festivalov, ale vzhľadom na všetky okolnosti, nabral iný smer a vychádza práve teraz . Koncom októbra dostane aj svoju vizuálnu podobu.

„Hledali jsme svůj nový sound, chtěli jsme fanoušky něčím překvapit. Každopádně si myslím, že jsme ho nakonec našli a dost se nám v tomhle stylu líbí,” uvádza singel frontman skupiny Dušan Marko a odporúča fanúšikom si ho aj preložiť. 

Kapela Support Lesbiens pripravuje nový album, ktorý by radi predstavili v priebehu nasledujúceho roka. Rovnako sa kvôli nútenej pauze teší aj na fanúšikov a koncertné pódia., aby im svoj nový album mohli predstaviť naživo.

Reportáž Evropa 2

Support Lesbiens - White Lines

https://umusiccz.lnk.to/supportlesbiensWhiteLines
Support Lesbiens - White Lines
Autoři: R. Tomasek, M. Wildthing, D. Marko
ISRC: CZG112000004
(P) 2020 Universal Music

BiO

Support Lesbiens je česká hudobná skupina. Vznikla v roku 1992 a na konte má doteraz 15 albumov. Vo svojich začiatkoch sa dostala do semifinále súťaže Marlboro Rock-in a získala tak prvú zmluvu so Sony Music a v roku 1993 nahrali svoj prvý album So What?

V roku 2001 vyšiel album Regeneration?, ktorý znamel prielom v tvorbe i fanúšikovskej základni. Singel Bet my soul bol jedným z najhranejších singlov v českých rádiách. Na úspech tejto platne nadviazal album Tune Da Radio, ktorý kapelu definitívne zaradil medzi najpopulárnejšie hudobné skupiny v Českej republike.

V marci 2003 kapela získala dve hlavné ocenenia Anděl od Českej hudobnej akadémie za najlepší album roku a kapelu roku 2002.

Koncom roku 2004 sa vďaka singlu Cliché stala prvou českou anglicky spievajúcou hudobnou skupinou, ktorých singel sa umiestil na prvom mieste oficiálnej rozhlasovej hitparády IFPI (Medzinárodnej federácii hudobného priemyslu).

Videoklip k písni Cliché, ve kterém vystupují například i herci Jan BudařJosef Vinklář, bodoval a posléze vyhrál hitparádu World Chart Expres na MTV a zároveň se Support Lesbiens stali Artist Of The Week televizní hudební stanice MTV. / Wikipedie.cz

Na jeseň 2005 vyšla reedícia dvoch najstarších albumov skupiny – So What? (1993) a Medicine Man (1994). V roku 2006 nasledoval album pod názvom Euphony and Other Adventures. V roku 2007 vydali výberovku GREATEST HITS 1993 - 2007. V roku 2008 vyšiel štúdiový album Lick It s jedenáctimi novými skladbami, dvanáctou bonusovou skladbou je remix staršieho hitu Sweet Little Something". 

Skupina sa prvýkrát rozpadla v roku 1996, ale o štyri roky neskôr sa zase zišla v pôvodnej zostave. Následne krátky rozpad kapely nastal na prelome rokov 2012- 13, keď postupne odišli spevák Kryštof Michal a další 3 zo 4 členov kapely, Jan Daliba, René Rypar a Zbyněk Raušer a založili novú kapelu "Portless". Spory vyvrcholi krádežou značky Support Lesbiens, za čo bol stály člen a spolumajiteľ Support Lesbiens s.r.o. Hynek Toman dokonca aj právoplatne odsúdený. V máji 2013 vydáva kapela v novej zostave nový singel "Changes", ktorý je predzvesťou nového albumu Leave a Message, ktorý kapela oficiálne ohlásila na jeseň roku 2013, kedy aj album vyšiel.

Na jeseň v roku 2017 odchádza spevák Czenda Urbánek a na jeho miesto prichádza Dušan Marko spolu s novým basgitaristom Markom Marianom Leždíkom. Nasledujú albumy K.I.D. (2015) a Glow (2018).

rNUlife.sk / Tomáš Karpel, Universal music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.