Výnimočná autorka a speváčka Kateřina Marie Tichá predstavuje energiou a emóciami nabitý videoklip k singlu Sami

Talentovaná speváčka a skladateľka  Kateřina Marie Tichá sa do povedomia poslucháčov a divákov zapísala ako nezameniteľný ženský hlas obľúbenej skupiny Jelen. V roku 2013 vydala hit Tančíme spolu a v rovnakom roku ju oslovil so spoluprácou rapper Lipo a vznikol tak ďalší úspešný rádiový singel Do města přišla zima.

Nadišla tá správna chvíľa a  sympatická speváčka, ktorá medzi tým dozrela spevácky aj autorsky predstavujem videoklip ku singlu Sami.  Je to predzvesťou jej debutového albumu, ktorý uzrie svetlo sveta začiatkom októbra, a podľa prvých reakcií pôjde o mimoriadne hudobné prekvapenie tejto jesene.

„Můj první singl Sami je o vztahu dvou lidi. O tom, že i ve dvou můžete být Sami,“ popisuje Kateřina a dodáva: „K napsání písně mě inspirovala moje vlastní zkušenost. Právě ten moment ve vztahu, kdy se ztratí radost, ale člověk nemá sílu to změnit, a tak stojí na místě s tím druhým, a přitom úplně sám.“

Pieseň dostal skoro až filmové spracovanie. Pod scenár a réžiu sa podpísal  Jonáš LIPO Červinka, ktorý už s Kateřinou spolupracoval v minulosti. Natáčanie prebiehalo počas júlových dní v romantických zákutiach Prahy na brehu Vltavy „Vycházel jsem hlavně z Kateřininy originality, která je na poměry současné české mainstreamové hudby nebývalá. Estetika periferie města, kterou mám osobně hodně rád, mi v tomto případě krásně zapadla do celkového konceptu a bylo to nakonec jedno z těch natáčení, které jsem si moc užil. Navíc jsme u Kateřiny odhalili i zajímavý herecký potenciál, který celý dojem z klipu podle mě ještě umocnil,“ hovorí režisér.

Pieseň Sami, predstavuje priestor na kde vyniká kvalita jej hlasu, a je znamením jej pripravovaného rovnomenného debutového albumu, ktorý vyjde v októbri. Na poslucháčov čakajú popové melódie, ale aj piesne nasiaknuté slobodomyseľnou cigánskou hudbou, balkánske rytmy, ale aj parížskeho pouličného umenia. Kombináciou 12tich autorských skladieb a veľmi citlivá produkcia Ondřeje Turtáka prináša mimoriadny album, ktorý stojí za pozornosť.

rNUlife.sk / Tomáš Karpel, Universal Music Slovensko

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.