Na zámku Český Krumlov bude v piatok a sobotu pestrá Baroková noc

Po deviatich koncertoch v cirkevných objektoch, záhrade Mestského divadla a iných priestoroch bude vyvrcholenie 34. ročníka Festivalu komornej hudby Český Krumlov na tamojšom zámku v podobe Barokovej noci. Tá sa s pestrým programom uskutoční v piatok a sobotu (24. - 25. 7.) v mnohých priestoroch tejto kultúrnej pamiatky zapísanej v svetovom zozname UNESCO. 

Barokní noc na zámku Český Krumlov ®

Podľa dramaturga festivalu Martina Voříšeka v dvoch novodobých premiérach zaznie tvorba bývalého swarzenberského hudobníka Franza Ferdinanda Arbessera, od ktorého narodenia nedávno uplynulo 300 rokov. Jeho svadobnú operu z roku 1745 Mocí Kupida a Hymenea svatba šťastně zařízená zahrá Capella Regia pod vedením Roberta Huga v unikátne zachovanom barokovom divadle. 

Ďalší kultúrny program bude na druhom, treťom a štvrtom zámockom nádvorí, v Zrkadlovej a Maškarnej sále, na Plášťovej chodbe i v zámockej záhrade. Predstavia sa Jiří Stivín, Alla Danza Brno Baroque, En Garde, CK Brass Quintet, Ludus musicus, Histriones Pragenses, Krumlovští pištci, Vagabundus kolektive a žiaci výtvarného odboru Základnej umeleckej školy Český Krumlov v barokových maskách i ako detská historická Schwarzenberská garda. 

Barokní noc na zámku Český Krumlov - Český Krumlov

Pavol Erdziak / rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.