Skupina Virvar pripravuje nový album. Na jeho dokončenie môžete prispieť aj Vy

Kremnická skupina Virvar sa takmer tri roky po vydaní debutu Generácia pripravuje na nahrávanie druhého albumu. "Máme nový materiál, máme chuť, máme fanúšikov... Je načase dať im nový album a nové zážitky!" hovoria členovia kapely. Na to, aby mohli zaplatiť náklady spojené s jeho nahrávaním a vydaním, však potrebujú podporu svojich priaznivcov.

Od vydania svojej prvotiny v novembri 2017 stihla skupina Virvar získať titul Najlepší mladý interpret v Slovenskej hudobnej lige, zverejniť niekoľko videosinglov z albumu Generácia a odohrať desiatky koncertov na Slovensku či na Morave.

Na druhý album fanúšikov navnadili už tri videoklipy k piesňam Koniec letaZase spolu a Svetlá lámp, ktoré naznačujú progres v tvorbe kapely a nechávajú poslucháčov v očakávaní, ako bude druhý album asi znieť.

Kým pri debutovej nahrávke sa chalani spoľahli na svoje vlastné zdroje a realizáciu albumu financovali výlučne z honorárov, ktoré počas roka zarobili na svojich koncertoch, tentoraz sa rozhodli vyskúšať crowdfundingový model financovania na platforme Startlab.sk, kde im môžu fanúšikovia, priatelia a podporovatelia prispieť na album vopred. Samozrejme, nejde o dobročinné príspevky, za svoju podporu môžete od kapely získať rôzne balíky odmien - od podpísaného CD až po súkromný koncert, či oficiálny titul krstného rodiča albumu.

Virvar

Do konca kampane zostáva ešte niečo vyše mesiaca a chalani veria, že projekt bude úspešný. Už počas leta sa chcú totiť naplno venovať nahrávaniu, aby na jeseň stihli album vydať a pokrstiť ho na spoločnom koncerte s kapelou Hex v rámci jej Back to the Clubs Tour. Koncert, na ktorom bude vďaka hlasovaniu fanúšikov hosťom kapela Virvar, sa uskutoční 16. októbra v martinskom klube Barmuseum.

rNUlife.sk / Marián Vojtko, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.