S1MBA mieri z Anglicka do celého sveta

Spevák S1MBA, donedávna úplne neznámy interpret, jeden z mnohých, ktorí túžia preniknúť do svetových hitparád. Momentálne drží so singlom Rover tretie miesto v britskom rebríčku. Chytľavá nahrávka už prenikla aj do globálnych hitparád, dá sa teda očakávať, že sa hudobník s africkými koreňmi čoskoro dočká aj celosvetového úspechu.

Jeho príbeh je doslova rozprávkový. Leonard Simbarashe Rwodzi pochádza zo Zimbabwe, dlhodobo však žije v Anglicku. Minulý rok v decembri zverejnil na YouTube video ku skladbe Rover a odcestoval na Vianoce do rodnej Afriky.

V tej dobe mal S1mba na svojom konte tri single, žiadny z nich výrazne neuspel. Nové video medzi užívateľmi YouTube nečakane rýchlo zarezonovalo a záujem o hudobníka neskutočne rýchlo vzrástol. Leonard odchádzal na sviatky ako neznámy spevák a o niekoľko týždňov neskôr, keď sa vrátil naspäť, sa z neho stala hviezda britského popu. A už na neho čakal kontrakt s hudobným vydavateľstvom a zástup novinárov.

Singel Rover vyšiel oficiálne na konci marca. V sledovanom britskom rebríčku figuruje na treťom mieste! Spotify ho aktuálne zaradilo do jedného z najpopulárnejších globálnych playlistov Top Hits. Vo svetovom prehľade konkurenčnej služby Apple Music je dokonca na čísle 46. A záujem o jeho uvoľnenú pieseň Rover pochopitelne rastie aj u nás.

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner Music Slovakia

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.