V Opuse vychádza reedícia LP a CD Dežo Ursiny & Ivan Štrpka BEZ POČASIA

Šiesty štúdiový album Deža Ursinyho Bez počasia vyšiel v roku 1984. Na tomto albume obnovil svoju sprievodnú skupinu Provizorium, pričom jej jadro tvorili vedľa Ursinyho členovia skupiny Prognóza Vladimír Kassay (basová gitara) a Ľubo Stankovský (bicie a perkusie), ktorých doplnili na klávesových nástrojoch Miroslav Veselý a na elektrických husliach Richard Kroczek. Zvuk nahrávky tak získal modernejší "elektro-syntetický" nádych.

Dežo Ursiny
Dežo Ursiny
(Foto: Tomáš Písecký)

Poetika sa však nezmenila, stále je to ten neopakovateľný autorský rukopis dvojice Ursiny-Štrpka, ktorý je umocnený originálnym speváckym prejavom Deža. Album tvorí pevnú súčasť Ursinyho diskografie a prináša všetko, čím je Dežo jedinečný.  V týchto dňoch vychádza jeho reedícia na CD a LP nosiči.

Bez počasia je môj najobľúbenejší album dvojice Ursiny/Štrpka. Nie preto, že by bol ich najlepší, ale bol to ich prvý album, ktorý si precítil až do hĺbky a stal sa bránou k ďalším Dežovým veciam. Milujem ho pre jeho čistý kryštalický zvuk, pre Ursinyho úsporné ale silné pesničkárstvo a Štrpkove texty, cez ktoré doslova tečie život. Bez počasia je malý veľký album,” vyjadril sa  novinár a hudobník Peter Bálik.

Zoznam piesní na LP platni:
(na CD je poradie rovnaké)

A1: Bez počasia
A2: Vodná veža
A3: Filmové triky
A4: So synom v zoo
A5: Letní ľudia
A6: Zelená

B1: Ovocie
B2: Odkaz vo dverách
B3: Proti prúdu
B4: Chodník sa kľukatí
B5: Pena
B6: Na pol uch

Počúvajte tu: https://wmcz.lnk.to/BezPocasia

Nakupujte tu :  https://hudba.drhorak.sk/ alebo https://www.dvdbest.sk/ 

Redakciu NUlife.sk informovala Renáta Tomášová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.