Komajota ponúkne už dnes online koncert z prešovského Stromoradia

Prešovská kapela Komajota mala v týchto dňoch tráviť čas so svojimi fanúšikmi na klubovom turné k 15. výročiu svojho fungovania. Namiesto toho bude v nedeľu 19. apríla vysielať online koncert zo "skladu hudby" v prešovskom Stromoradí.

Koncert sa uskutoční v rámci iniciatívy Aby kultúra žila, ktorá pomáha umelcom v núdzi výzvou na dobrovoľné príspevky. Výťažok sa rozdeľuje medzi umelcov, ktorí potrebujú priamu finančnú pomoc v čase karantény, záujemcovia o takúto podporu sa môžu registrovať na stránke abykulturazila.sk.

Komajota vystúpi v profesionálnom prostredí klubu Stromoradie. Koncert bude moderovaný a snímaný na kamery profesionálnym tímom za dodržaní všetkých aktuálnych nariadení. V rámci projektu Aby kultúra žila ide už o druhý takto organizovaný koncert v slovenských kluboch. Prvým bolo minulý týždeň vystúpenie Kataríny Málikovej v bratislavskej Novej Cvernovke, ktoré má na Facebooku viac ako 60-tisíc pozretí. Vďaka podpore Slovenského inštitútu v Paríži bol live stream zdieľaný nielen slovenskými alebo aj niekoľkými francúzskymi médiami. Videozáznam si môžete pozrieť aj na Youtube.

Koncert Komajoty začína v nedeľu 19. apríla o 20:00, sledovať ho môžete priamo na Facebook stránke kapely. S online prostredím má prešovská kapela dlhoročné skúsenosti, či už v rámci vysielania relácie Svetlá hodinka z prešovského štúdia Umpax, kde dávala priestor hlavne neznámym kapelám, alebo keď streamovala celý nahrávací proces k albumu Priame prenosy, ktorý vznikal v štyroch rôznych slovenských štúdiách. 

"Turné je zatiaľ preložené. Uvidíme, čo sa udeje na jeseň, ale určite to nechceme rušiť, pokiaľ to nebude nevyhnutné. Je to veľmi pekné výročie a naozaj sme sa veľmi tešili na tieto koncerty. Už sme aj skúšali, pripravili nový program, tak si to chceme dať v premiére na jeseň, lebo by bola škoda mať rok ticha. To by bolo úplne šialené," priznáva spevák Martin Husovský

Redakcia NUlife.sk / TS House of Ukulele

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.