Hudobník ViK zverejnil video ku svojmu debutovému singlu "Obeta"

Zatiaľ ešte na SLovensku pomerne neznámy, Banskobystrický hudobník ViK vydal svoj prvý singel s názvom Obeta, ktorý je úvodnou piesňou z pripravovaného albumu. Vyznačuje sa silným elektronickým sprievodom, ráznymi bicími a mohutnou basou či výraznými vokálmi.

ViK si tvorí hudbu aj texty sám, spolupracuje s nahrávacím štúdiom SPK Audio a o mix a mastering sa stará Ján Zborovjan z Audio Wizzards. Novinku zverejnil spolu s videoklipom, v ktorom si zahral aj známy herec Michal Ďuriš. Obsadil rolu arogantného oligarchu, ku ktorému prehovára jeho vlastné svedomie v podobe postavy, ktorú stvárnil samotný hudobník.

Vik, 2020

O tvorbu videa sa postaral Robo Bošeľa z Môľca records, člen skupiny Čendeš, ktorý ako tvorca klipov spolupracuje s viacerými folklórnymi umelcami a nakrútil aj videoklipy pre kapely Družina a IMT Smile (minuloročný duet k filmu Príliš osobná známosť s Nikol Štíbrovou).

Základná myšlienka jeho tvorby je správne znázornenie emócie v každej piesni. "Hudba je emócia, nie sú to žiadne preteky kto je v čom najlepší. Ja pri tvorbe v podstate len spracujem do nástrojov to, čo sa mi dostane odniekiaľ z vesmíru do hlavy," hovorí mladý nádejný spevák.


"Obeta je výpoveďou toho, na koho sa zväčša hráme, nie sme to skutočne my, ale naše ego, ktoré nás ovládne, prerazí na povrch a urobí z nás emočné príšery. Avšak každá z tých príšer má svoje svedomie, ktoré sa prihovára," hovorí o piesni ViK.

Plánuje vydať album, chce nahrať ešte dva videoklipy a v lete koncertovať.

Redakcia NUlife.sk / info a foto ViK

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.