Absolútnym víťazom ocenenia Mastercard Obchodník roka 2019 je po šiestykrát MARTINUS

Mastercard Obchodník roka roka je ocenenie najlepších obchodníkov v jednotlivých kategóriách maloobchodu. V tomto roku sa uskutočnil na Slovensku siedmy ročník tejto súťaže. Slávnostné vyhlásenie víťazov sa uskutočnilo 4. 3. 2020 v rámci konferencie New Retail Summit v Bratislave.

VÍŤAZI JEDNOTLIVÝCH KATEGÓRIÍ MASTERCARD OBCHODNÍK ROKA 2019

Absolútnym víťazom a držiteľom titulu Mastercard Obchodník roka 2019 sa stalo, rovnako ako v predošlých šiestich rokoch, kníhkupectvo Martinus. Bolo ocenené aj v rámci odborovej kategórie ako Mastercard Obchodník s knihami 2019.

MASTERCARD OBCHODNÍK ROKA 2019 - ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Medzi ďalších víťazov odborových kategórií patrí dm drogerie markt, Deichmann, IKEA, Lidl Slovenská republika, NAY, Peek & Cloppenburg, Slovnaft, Sportisimo a OBI.

Víťaza v kategórii Mastercard Cena verejnosti 2019 vybrali zákazníci internetovým hlasovaním. Zvíťazila spoločnosť Lidl Slovenská republika.

„Najobľúbenejších obchodníkov v jednotlivých kategóriách maloobchodu vyberali slovenskí zákazníci a výsledky preto odrážajú ich vlastné skúsenosti s kvalitou ponuky a služieb. Absolútne víťazstvo obhájilo kníhkupectvo Martinus, ktoré sa dlhodobo teší vysokej lojalite zákazníkov,“ povedal Michal Čarný, generálny riaditeľ Mastercard pre Českú republiku a Slovensko. „Zloženie kategórií prechádza neustálym vývojom a odráža tak dianie na retailovom trhu. Novinkou tohto ročníku je kategória Čerpacia stanica s predajňou, ktorej víťazom sa stal Slovnaft,“ dodal Čarný.

Celkový víťaz ako aj víťazi v jednotlivých sortimentných kategóriách boli určení na základe výsledkov reprezentatívneho výskumu spoločnosti GfK Czech na vzorke 1 000 respondentov z celej Slovenskej republiky. V ňom mali respondenti spontánne vymenovať predajne, mieru lojality k predajni a dôvera v ňu. Reprezentatívny výskum prebehol formou online dopytovania 1000 respondentov vo veku 15 – 69 rokov. 

V kategórii Mastercard Cena verejnosti 2019 zvíťazila spoločnosť Lidl Slovenská republika, rovnako ako v predchádzajúcich šiestich rokoch. Prvé miesto jej zabezpečilo 27 786 hlasov, na druhom mieste je dm drogerie markt s 20 218 hlasmi a Panta Rhei s 16 924 hlasmi na treťom mieste. Zákazníci hlasovali prostredníctvom internetových stránok www.obchodnik-roka.sk od 11. novembra 2019 do 2. februára 2020. Do hlasovania sa zapojilo celkovo 44 864 ľudí.

MASTERCARD OBCHODNÍK ROKA 2019 – CENA VEREJNOSTI

PREHĽAD VÍŤAZOV OCENENÍ MASTERCARD OBCHODNÍK ROKA 2019

Absolútny víťazMartinus
Obchodník s potravinamiLidl Slovenská republika
Obchodník s drogériou a parfumérioudm drogerie markt
Obchodník s odevmiPeek & Cloppenburg
Obchodník s obuvouDeichmann
Obchodník so športovými odevmi a potrebamiSportisimo
Obchodník s elektronikouNAY
Obchodník s knihamiMartinus
Obchodník pre dom, záhradu a chovateľovOBI
Obchodník s nábytkom a bytovými doplnkamiIKEA
Obchodník roka – Cena verejnostiLidl Slovenská republika
Čerpacia stanica s predajňouSlovnaft

Redakcia NUlife.sk / obchodnik-roka.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.