Kto získa Cenu európskeho občana? Výzva na podávanie nominácii v roku 2020 je otvorená

Európsky parlament vyzýva občanov EÚ, skupiny občanov, organizácie a združenia zo včetkých členských štátov, aby sa prihlásili alebo niekoho nominovali na Cenu európskeho občana 2020 za výnimočné výkony.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Cena európskeho občana 2019

Prihlásiť je možné národný, cezhraničný alebo paneurópsky projekt, ktorý podporuje užšiu integráciu a spoluprácu, ako aj hodnoty zakotvené v Charte základných práv Európskej únie - rovnosť, solidaritu, spravodlivosť, občianske práva a slobody.

V minulosti boli medzi víťazmi projekty v oblasti sociálnej starostlivosti a integrácie, vzdelávania, medzikultúrneho dialógu, kultúry, umenia, ochrany životného prostredia a historickej pamäte.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Cena európskeho občana
Bloger Ján Benčík, laureát Ceny európskeho občana 2017.

Prihlásiť sa alebo nominovať niekoho môžete do 20. apríla 2020 do 23:59 bruselského času. Víťazi budú vyhlásení v júli 2020 a v novembri 2020 sa zúčastnia slávnostného odovzdávania cien v Európskom parlamente.

Cena európskeho občana, to je ocenenie za výnimočné úspechy. Cenu európskeho občana každý rok udeľujú ľuďom alebo organizáciám, ktorí pomáhajú šíriť európske hodnoty a podporujú spoluprácu medzi krajinami. Európsky parlament toto ocenenie udeľuje už od roku 2008  jednotlivcom alebo organizáciám, ktoré podporujú cezhraničnú spoluprácu a vzájomné porozumenie v rámci EÚ. Touto cenou, ktorá ma symbolickú hodnotu, chce Parlament uznať úsilie tých, ktorí každý deň pracujú na šírení európskych hodnôt.  

Zakladateľka a prezidentka Ligy proti rakovine Eva Siracká, laureátka Ceny európskeho občana 2014

Ďalšie informácie: CitizensPrize@europarl.europa.eu

Podať prihlášku je možné na: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EuropeanCitizensPrize

Pravidlá Ceny európskeho občana: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/files/be-heard/prizes/sk-citizens-prize-rules.pdf

Webová stránka: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/sk/be-heard/prizes

Redakcia NUlife.sk / Zastúpenie EK a EP na Slovensku

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.