Hudobné Ceny Anděl 2019 odhaľujú mená účinkujúcich na galavečere

S blížiacim sa termínom udeľovania Cien Anděl za rok 2019, ktoré sa bude konať 31. marca v novej pražskej hale O2 univerzum, usporiadatelia zverejňujú mená vystupujúcich. Na slávnostnom ceremoniáli vystúpia muzikanti naprieč žánrami, diváci sa môžu tešiť na netradičné hudobné spojenia aj na americkú kapelu speváka Vojtěcha Dyka.

"Aj tento rok pre divákov pripravujeme program, počas ktorého sa predstavia za minulý rok nominovaní muzikanti aj aktuálne hudobné trendy. Rovnako ako v posledných rokoch, aj tentoraz kladieme dôraz na originálne pojaté vystúpenia, a to ako po vizuálnej, tak po hudobnej stránke," komentuje prvú muzikantskú súpisku producentka večera Lucka Hájková.


Vojtěk Dyk, Mirai či Ben Cristovao 

Medzi vystupujúcimi sa okrem iných objaví i americká kapela, s ktorou Vojtěch Dyk nakrútil svoju nominovanú dosku D.Y.K. Do Prahy priletí len kvôli ceremoniálu aj s producentom albumu Ondřejom Pivcom, ktorý za svoju účasť na albume Gregoryho Portera získal cenu Grammy. "Je skvelé, že môžeme privítať svetových hostí, ktorí sa zároveň podieľali na domácom nominovanom albume. Verím, že sa dočkáme naozaj veľkého popového čísla," dodáva predseda Rady Českej hudobnej akadémie Honza Vedral.

Na pódiu sa v rámci ceremoniálu ďalej predstavia napríklad MiraiLennyVypsaná fixaKlára VytiskováBen CristovaoMarcellPaulie GarandCalinSTEIN27Lake Malawi či Renne Dang. "Hudobnú dramaturgiu zámerne nebudeme prezrádzať kompletne a do detailov. To, kto s kým a ako zahrá, si tiež ponecháme pre divákov ako prekvapenie, nech sa majú na čo tešiť," dopĺňa Lucka Hájková.

Moderátorkou večera bude Ewa Farna 

Galavečer hudobných Cien Anděl, ktorým divákov v sále i pri obrazovkách prevedie Ewa Farna, je tento rok novo otvorený aj verejnosti. Večer odvysiela v priamom prenose od 21:00 program ČT1. Favoritom tohtoročných Andělov je Vladimír Mišík, ktorý s albumom Jednou ťe potkám získal od Českej hudobnej akadémie rekordných šesť nominácií.

Ceny Anděl 2019, účinkujúci

Jednou z noviniek aktuálneho ročníka je multižánrová cena popularity nazvaná Coca-Cola cena fanúšikov. Hlasovať o jej víťazovi môže každý, a to na stránke Andelceny.cz/cenafanousku, kde fanúšikovia vyberajú svojho favorita z nominovaných umelcov. Coca-Cola podporí víťaza tejto kategórie pri tvorbe nového videoklipu a obdaruje tiež víťaza Anděla v kategórii Videoklip roka.

Ceny Anděl udeľuje každoročne od roku 1991 hudobná akadémia, ktorá je zložená z odborníkov - kritikov, producentov a ďalších osobností českej hudobnej scény. Od roku 1995 ich vyhlasuje ČNS IFPI a od roku 1997 ich symbolizuje soška anjela od sochára Jaroslava Rónu.

Informácie a foto redakcii NUlife.sk poskytla Michaela Fialová Rozšafná

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.