Festival Rock For People je takmer päť mesiacov pred konaním vypredaný

Dvadsiatyšiesty ročník festivalu Rock for People privíta medzi 18. - 20. júnom niekoľko desiatok hviezd zahraničnej a českej scény. Tohtoročnými headlinermi sú päťnásobní nositelia Grammy a členovia rock'n'rollovej siene slávy Green Day, americkí rockeri Fall Out Boy a Weezer alebo britskí pop-rockeri The 1975.

Na nich a desiatky ďalších sa zídu ľudia z Českej republiky i okolitých štátov - stovky návštevníkov prídu z Poľska, Nemecka či Veľkej Británie, organizátori ale zaznamenali záujem aj zo vzdialenejších destinácií ako Japonsko. Rock for People tak oznamuje vypredanie celofestivalových vstupeniek, zostáva len minimum jednodenných a VIP lístkov.


"Historicky prvé vypredanie vstupeniek na Rock for People vnímame s ohromnou radosťou, ale aj ako veľký záväzok voči návštevníkom festivalu. Tým pravidelným chceme zachovať komfort, na ktorý sú zvyknutí, nové chceme prekvapiť naším festivalovým areálom a všetkým potom pripraviť jedinečný festivalový zážitok. Tým, ktorí sa k nám tento rok nedostanú odporúčame, nech na nejaký festival určite vyrazia. A nie je dôležité, či to budú Pohoda, Mighty Sounds či Colours of Ostrava, ktorých medzinárodné line-upy sú tento rok mimoriadne. Pokojne to môže byť aj lokálny festival s kapelami z regiónu," hovorí riaditeľ Rock for People Michal Thomes.

"Vypredanie festivalu Rock for People len dokazuje stúpajúcu obľubu festivalov, ktorú sami pozorujeme v posledných rokoch. S tým prichádza aj nárast kvality programov a komfortu, čo nás samozrejme teší," dodáva Marek Vohralík, riaditeľ Festas - festivalovej asociácie.

Neopunk, hip hop aj glam metal

Z pódií na Královohradeckom letisku sa nebude šíriť len rock. Festival ponúkne pestrú žánrovú paletu - napríklad neopunkerov Sum 41, rapera Machine Gun Kellyho, potemnelú tvár hip hopu predstaví holandskí Dope D.O.D. indie rockeri Catfish and the Bottlemen sa na Rock for People vracajú v pozícii hviezd a headlinerov mnohých slávnych festivalov.

Ďalej sa predstavia glam metalisti Black Veil Brides, metalcore Motionless in WhiteCrossfaith aj Bury Tomorrow, rockeri The Pretty Reckless, indie pop-rock v podaní britských Sophie and the Giants či českej speváčky Lenny, nebude chýbať ani fúzia tradičnej írskej hudby s tvrdšími žánrami The Scratch. Po nabitých jesenných koncertoch v Brne a Prahe sa vracia tiež memphiská štvorica Skillet, snúbiaca prvky metalu, hard rocku a elektroniky. Darček fanúšikom naservíruje Vypsaná Fixa, ktorá zostaví festivalový set podľa priania svojich poslucháčov.

Držitelia vstupeniek sa navyše v nasledujúcich týždňoch môžu tešiť na odkrytie ďalších položiek programu. Festival ponúkne okrem iného zaujímavé diskusie, workshopy, športové vyžitie a pestrý gastronomický výber.

Rock for People organizuje agentúra Ameba Production stojace tiež za koncertnou sériou Rock for People Concerts, Prague Summer Festival alebo jesennými hudobnými konferenciami a prehliadkou Nouvelle Prague.

Informácie a foto redakcii NUlife.sk poskytla Anna Mašátová, PR




Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.