Režisér nového dokumentárneho filmu spomína, ako Attila Végh pochyboval pred zápasom storočia

Koniec januára bude v slovenských kinách patriť životopisnému dokumentu o jednom z najvýraznejších súčasných domácich športovcov. Snímka Attila režiséra a producenta Petra Větrovského porozpráva príbeh Attilu Végha, populárneho bojovníka MMA (Mixed Martial Arts), od detstva po súčasnosť, vrcholiacu nedávnym narodením syna. Chýbať nebude ani dramatická príprava na tzv. zápas storočia, v ktorom Attila zvíťazil nad favoritom, českým bojovníkom Karlosom „Terminátorom“ Vémolom.

Attila do súboja vstupoval ako outsider a hoci bol pripravený vložiť doň všetko, neubránil sa pochybnostiam. Autor filmu Petr Větrovský má v čerstvej pamäti, ako sa ho Végh po prehre s Američanom Virgilom Zwickerom na turnaji Oktagon 12 spýtal, či má zmysel ďalej nakrúcať. „Povedal som mu, že to bude ako Rocky III – že teraz porazí Vémolu a pre film to bude najlepšie, čo sa mohlo stať,“ spomína Větrovský.

Filmárove slová sa ukázali byť pravdivými, očakávaný zápas Attila Végh skutočne vyhral. Keďže od nakrúcania neodstúpil a filmárov s plnou dôverou pustil hlboko do svojho tréningu i súkromia, na plátnach kín budú mať jeho fanúšikovia a fanúšičky možnosť nahliadnuť za pomyselnú oponu zápasu. Okrem tohto a ďalších kľúčových momentov Véghovej kariéry sa však snímka zameria aj na Attilu v úlohe syna, kamaráta, partnera a najnovšie aj otca. Film prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film už vo štvrtok 30. januára 2020.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt film attila

Webstránka filmu: www.attilafilm.sk

Redakciu NUlife.sk informoval Peter Gašparík, Continental film Titulná fotografia zachytáva Attilu Végha s režisérom a producentom Petrom Větrovským po vyhratom zápase storočia

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.